Kenan Yavuz Kültür Evi: Eski Bayburt, eski Anadolu

Kenan Yavuz Kültür Evi ile ilgili daha fazla detay için www.kenanyavuzkulturevi.com yayında...

Kenan Yavuz Kültür Evi: Eski Bayburt, eski Anadolu
Bayburt Postası - Bayburt’a 40 kilometre uzaklıktaki Demirözü vadisinde bulunan Kenan Yavuz Kültür Evi, eski adıyla Loru, bugünkü adıyla Beşpınar köyünde ‘eski hayatı’, ‘yeni hayatın’ içinde muhafaza etme görevini üstlendi.

Geleneksel köy evleri, değirmenler, konak, amfi tiyatro, sinema salonu, kütüphane, yöresel mutfak atölyesi, köy kahvesi, kırsal yaşamın izlerini barındıran kapalı ve açık hava müzesi ile bir ‘Anadolu platosu’ konumundaki Kenan Yavuz Kültür Evi için her şey 2003 yılında başladı.

Bayburt’un Beşpınar köyünde doğup büyüyen, modernleşme ve betonlaşma tehdidi altında olan geleneksel yaşamı gelecek nesillere tanıtmak isteyen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un kişisel girişimleri ile şekillenmeye başlayan kültür evi, Anadolu’da yeni bir kültür istasyonu olarak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Türk toplumunun geçmişteki değerlerini eski doğallığını kaybetmeden gelecek kuşaklara aktarmak ve muhafaza etmek isteyen Bayburtlu işadamı Kenan Yavuz’un Anadolu’da başlamasını istediği dönüşümün adreslerinden biri olan bu kompleks, Anadolu insanına; köylüsüne ve kentlisine, kadın erkek ayrımı gözetmeksizin 2015 yazı itibariyle kapılarını açtı.

Göze çarpan yapısının dışında, kültür ve sanat etkinlikleri ile bölge insanının bir araya gelip kaynaşmasına da öncülük yapan etkinlikleriyle ve kampanyalarıyla dikkat çeken Kenan Yavuz Kültür Evi’nin asıl amacı ise, bulunduğu eşsiz coğrafyada kaybolmaya yüz tutmuş bütün değerlere sosyal sorumluluk projeleri ile sahip çıkmak.

Kent kimliğinin en önemli izleri olarak sayılabilecek eski konak, köprü ve çeşmelerin restorasyonlarına da talip olan Kenan Yavuz Kültür Evi, geleneksel kültürü özgün yapısı ile muhafaza etmeyi, korumayı ve kentin eski kimliğine özgü bir şekilde yeniden tasarlayıp dönüştürmeyi de hedefliyor.

Geleneksel köy evleri, değirmenler, konak, amfi tiyatro, sinema salonu, kütüphane, yöresel mutfak atölyesi, köy kahvesi, kırsal yaşamın izlerini barındıran kapalı ve açık hava müzesi ile bir ‘açık hava müzesi ile yöresel kültür kompleksi’ görümündeki Kenan Yavuz Kültür Evi ile ilgili daha fazla detay için: http://www.kenanyavuzkulturevi.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yavuz selim 8 yıl önce

sn kenan yavuz sizleri tebrik ediyoruz,bayburtun 500 e yakın tarihi eserleri ve el yazma
eserleri komşu illerin depolarında,özelliğini kaybetmektedir,önemine binaen şirin
Bayburtumuza"devasa müze"yapılması,büyük katma değer katacaktır,ilgililere duyrulur