Kop Dağı'nda ulaşıma kar engeli!

Erzurum-Bayburt kara yolu güzergahındaki Kop Dağı Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Nisan ayında araçlar yolda kaldı. 

Kop Dağı'nda ulaşıma kar engeli!

Bayburt Postası - 2 bin 400 rakımlı Kop Geçidi'nin yüksek kesimlerinde etkili olan  kar yağışı sebebiyle bir çok araç yolda mahsur kaldı. Yolda kalan vatandaşların yardımına Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yetişti. Kar temizleme ve tuzlama çalışmalarıyla yol, kontrollü olarak ulaşıma açıldı. 

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatli olması ve özellikle yazlık lastik uygulamasına geçen araçların yola çıkmaması hususunda yetkililer uyarıda bulundu. 

Öte yandan gece vatandaşların yardımına koşan Karayolları ekiplerinin gündüz saatlerinde de kar mesaisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Yer yer 5-6 metreye ulaşan kar kütlelerini kar temizleme araçlarıyla temizleyen Karayolları ekipleri, sürücülerin yolda sorun yaşamaması adına hummalı çalışma içerisinde bulunuyorlar. Bayburt-Çaykara yolu arasında karla kaplanan yolları bir bir açan ekipler, kapalı yol bulunmadığını, çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Acmet 3 hafta önce

Türkiyede tünel yapılmayan tek geçit galiba kop dağı dır. 10 yıldır yapılıyor bakalım inş. Diğer yüzyılda biyer.

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 3 hafta önce

Bayburtçaykara arasındaki soğanlıdağlarındaki geçitlere nezaman tünelyapılacak