Anadolu Basını içinde yer alıp, bana ulaşan gazetelerin bir düzen içinde sayfalarında yaptığım gezintilerimden bir yenisi. Bugün sütun konuğum gazete 60. yayın yılı içerisinde bulunan ‘Bayburt Postası’ Gazetesi.

Masamda, 5201, 2.3.4 ve 5205. sayıları var Bayburt Postası’nın. Bu sayıların sayfalarındaki gezintimden önce, gazetenin kimliğine bakmak istiyorum: Kurucusu: Osman Okutmuş, Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: H.Murat Okutmuş. Genel Yayın Editörü: Kürşat Okutmuş.

Başbakanlık, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde çalıştığım ve Anadolu Basını Bölge Toplantıları düzenlediğimiz günlerde, rahmetli Osman Okutmuş ağabeyimiz de katılır, o sevimli, hoş sohbet kişiliğiyle Anadolu’dan gelenlerin içindeki renkli görünümüyle yer alırdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennettir inşallah.

Bayburt Postası Gazetesi normal 6 sayfalık görünümüyle, yöresel ağırlıklı haberlerle okurlarının karşısına çıkıyor, çıkarılıyor. Anadolu gazetelerinin renkli karikatüristi değerli dostum Hikmet Aksoy Bayburt Gazetesi’nde de çizdikleriyle dikkat çekiyor, düşündürücülük rolünü başarıyla yerine getiren bir isim ve imza olarak takdir görüyor. Kutluyorum.

Süleyman Atmaca, Fırat Kızıltuğ, Selim Gürbüzer, Emre Aköz, Nur Çintay, Zeki Önsöz, Agah Oktay Güner, isim ve imzalarının taşıdığı, makaleler, yazılar masamda bulunan Bayburt Postası Gazetesi sayfalarında yer alıyorlardı.

Şimdi bu isim ve imzaların yazılarından kısa kısa cümleler almak istiyorum.

1- Müslümanlık inandığı Kur’an’ın tek harfi değişemeden günümüze ulaşmıştır. Yüce Peygamberimizin hayatı ise bütün açıklığı ile biliniyor. (Agah Oktay Güner)

2- Etrafa bakınca bir martının denizin üzerinde hareketsiz durduğunu gördüm. Martı uçmak için atılım yapıyor, fakat uçamıyordu. Martı sürüsü onun üzerinde uçuşuyor ve bağrışıyordu. (Zeki Önsöz)

3- Baskı Müzesi kuruluşunun ikinci yılını Mesafe ve Temas adlı bir projeyle kutluyor. (Emre Aköz)

4- Çoruh’a bakan bir tepenin üstüne bu benzersiz müzeyi kurarak, çağdaş sanatla geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında topladı. (Nur Çintay)

5- Şurası muhakkak, nerede bir dava adamından, bir fikir adamından ve bilge insandan bahsediliyorsa, biliniz ki böyle şahsiyetlerin hamurunda aşk mayası vardır. (Selim Gürbüzer)

6- Uzun yıllardan beri, Anadolu’nun bir çok yerinde insanların dini ve manevi eğitimlerini üstlenmiş birçok tarikat ve dergâh olagelmiştir. (Süleyman Atmaca)

Bayburt Postası Gazetesi’nde yer alan haberlerden bazı başlıkları: Türkoil başarıyı ödüllendirdi / Polis Okulunda mezuniyet sevinci / Baskı Müzesi’nin yaz sezonu heyecanı ateşlendi / Söğütlü’ye dev Türk Bayrağı / Karadeniz’in en büyük mağarası ilgi bekliyor ve diğerleri...

*

GÜNÜN SÖZLERİ

1. Denizi öv, fakat sahilde kal. (John Floiro)
2. Övülmek isterseniz, alçakgönüllülüğü yem olarak kullanınız. (Lord Chesterfield)
3. Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır. (P. Courty)
4. Bu kadar adam gördüm, içlerinden hiçbiri dünyadan hoşnut değil, hiçbiri de dünyadan gitmek istemez. (Namık Kemal)

Aralık 2012

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.