Sevgili Bayburtlular…

Muhterem hemşerilerim, uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bu mektubu yazmak şimdi nasip oldu. Ancak geçen uzun zaman sebebi ile ve gençlerin birçoğu ile tanışmamış olduğum için önce kendimi yeniden tanıtayım.

Ben Mahmut Oltan Sungurlu…

Gümüşhane merkezden, babamın Aydıntepe Nahiye Müdürü ve vekâleten Bayburt Kaymakamlığı sebebi ile 4 yaşına kadar Bayburt’ta büyüdüm. Diğer benden büyük beş kardeşim de Aydıntepe’de büyüdüğü için Bayburt’la irtibatımız devam etti. Nitekim bir kız kardeşimi Aydıntepe’ye ere verdik. Çocukluk yıllarımda olduğu gibi gençliğimde de Bayburt’la ve Bayburtlular’la yakınlığımız ve irtibatlarımız iki başlı devam etti. Daha sonra 20 yıl müddetle Gümüşhane’de avukat olarak çalıştım. Her köyü, kasabayı gezdim, gördüm, herkes ile tanış oldum. Bayburt’u en iyi tanıyan birkaç kişiden biri artık bendim.

1983’de Anavatan Partisi’ni Bayburt dahil bütün il genelinde teşkilatlandırdım. Seçimlerden önce Özal ile Bayburt’ta mola verdik. Habersiz bir seyahatti. Buna rağmen çay içtiğimiz kahvenin camları kalabalıktan kırıldı. O gün Özal’ın ilk televizyon konuşması vardı. Henüz televizyon her yerde bulunmuyordu. Sakin bir yer istedi. Osluk’ta konuşmasını ikiden ikiye dinledik. Tahmin ediyorum ki o günkü alaka Gümüşhane’ye ve Bayburt’a karşı kendisinde bir sevgi oluşturdu ve bu sevginin biz hep nimetlerini topladık.

1983 ve 1987’de sizin oylarınızla milletvekili seçildim. Adalet  Bakanı olduğum bu dönemde Bayburt’un vilayetliği gerçekleşti. Bayburt rüyasına kavuştu fakat biz ayrı düştük.

Ben 1999’a kadar milletvekilliğine devam ettim. 1986’dan itibaren Adalet Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptım. Artık Bayburt bizden ayrılmıştı. Ben Bayburt’u temsil eden son Gümüşhaneli, değerli dostum Ülkü Bey Gümüşhane’yi temsil eden son Bayburtlu ve Bayburt’un ilk milletvekili idi.

Son yıllarda birkaç defa Bayburt’a ve de Aydıntepe’ye uğradım. Ankara ve İstanbul’da Bayburtlular’la beraberiz. Değerli milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüşüyoruz. Gümüşhane’ye senede birkaç defa gidiyorsam da ne Gümüşhane’ye ne Bayburt’a olan özlemimi gideremiyorum.

Bu defa yeni mahalli seçimler ve Kurban Bayramı’nı fırsat bildim.  Mektupla da olsa hatır sormak, sohbet etmek, bayramınızı kutlamak istedim. Bu münasebetle ileriki günlerde görüşme dileği ile sizlerin aracılığı ile bütün Bayburtlular’ın bayramını kutlar, selam, sevgi ve saygılar duyarım.

*

Not: Milletvekilliğim sona erdiğinde yaptığım çalışmaları da anlatan uzunca bir “Bayburt’a Mektup” adı altında bir yazı yazmıştım. Kimlere gönderdim hatırlamıyorum...

*


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Celalettin Atayeter 9 yıl önce

Sizin hizmetleriniz unutulmaz. Ayrımcılık yapmadan Bayburta ve Gümüşhaneye çok hizmetleriniz oldu. Allah razı olsun.

Avatar
bayburt halkı 9 yıl önce

sn bakanımız,selam ve saygılar sunarak,bayburtlulara karşı bir sevginiz vardır,
tşk,ler.yalnız sizlerden bir ricamız var ,şöyleki"asya karadeniz tren hattı projesine
"Bayburt ilinin dahil edilmesini istirham ediyoruz.45 km fark ediyor,"saygı ile.

Avatar
ALİ 9 yıl önce

celalettin bey çok iyi bir konuya dikkat çekmişsiniz. ayrımcılık yapmadan. anavatanda bu ülkede tek başina iktidar oldu. şimdikilerde bunlar kadar insanlari ayriştiran, ayiran, ne kadar oy o kadar hizmet zihniyeti olan bir iktidar gelmedi. zulum göklere yükseldi. zulum yaptiklari insanlarin ahlari birbir yerine geliyor, gelecek. kimsenin yaptiği yanina kâr kalmayacak. ayrica Allah'ın da bir hesabı var. iktidar hırsıyla sadece farklı düşüncede olduğu için insanlara zulm edildi, ediliyor. adaleti ve Müslümanlığı kimseye bırakmayan, Bayburtlunun oyunu çantada keklik görenler inşAllah bu kez yanılacaklar. bakalım önümüzdeki günlerde sayın iktidar sahipleri bayburt'da hangi yalanlarını sıralayarak bu gariban halktan oy isteyecek, çok merak ediyorum.

Avatar
abdullah biricik 9 yıl önce

sevgili oltan bey,ne kadar vefakar bir şahsiyetsiniz,bayburt-g.hane kardeş şehirlerdir,
sizlere şu raporu,sunmak isterizki,dünyada eşi benzeri olmayan"alternatif tıp olarak,
bayburt çıpkınıs köyünde mayıs-haziran ayında,şifa olarak"ziyaret yılanları vardır,
ne kaderki 3 yıl önceyasak getirildi,sağlık bakanlığından yasal olarak izin alınmasın vebütün insanlığa alternatif hizmet olarak sunulması,tıpkı"balık-sülük-arı gibi.esenlikler dileği ile.

Avatar
tuncay 9 yıl önce

eyvAllah sayın bakanım bayburtlu olarak bir selamda kırıkkaleden

Avatar
Adem Gençer 9 yıl önce

sn. bakanımızı son yıllarda birkaçkez ziyaret etttim, gümüşhane ve bayburt sevdalısı, bilge bir büyüyümüz. bayburt ve yaptıkları projeler konusunda inanılmaz bir hafızaya sahip, ilgiside hala devam ediyor . saygılar sunuyor , ellerinizden öpüyorum.

Avatar
Niyazi Aktaş 2 yıl önce

Aleykümselam Sayın Bakanım Sağ olun var olun sizin emekleriniz unutulmaz Rabbimden Sıhhat Afiyet dilerim ellerinizden öperim.

Avatar
müjde yücesoy 2 yıl önce

sn bakanım
türkiyemize müjde hz ali oğlu türbesi ziyarete açıldı berne-balca köyü 10 km bayburt-türkiye saygı ile