Bayburt Postası gazetesinde ve internet haber portalında yayımlanan, niteliği ne olursa olsun tüm hakları saklı olan ve emek verilerek hazırlanan her hangi bir eserin tamamının ya da bir bölümünün; -gerçek veya elektronik ortamda kullanılması, basılması, dağıtılması izne bağlı olduğu halde ve tüm uyarılara rağmen- kaynak verilmeden ya da yanlış kaynak verilerek ya da kaynağı silinerek yayımlandığını defaatla, üzülerek müşahede etmiş bulunuyoruz.

Öncelikle şu hususu hatırlatmak istiyoruz. Kullanılmak istenen ya da kullanılan eser ile birlikte kaynak vermenin; hem alıntı yapılan hem de alıntı yapıldıktan sonra eserin yayımlandığı ilgili yayın kuruluşuna zarar değil aksine yarar getireceğini düşünmekteyiz. 

Çünkü bizler; yazılı basında olduğu gibi yerel internet haberciliğinde de, Bayburt Postası olarak sürekliliği en üst düzeye ulaşmış bir kaynak olmayı amaçlarken, Bayburt içerikli yayın yapan diğer gazete, dergi, haber portalı ve sosyal paylaşım sitelerini, rakip olarak görmüyor, aksine tamamlayıcı birer unsur olarak kabul ediyoruz. 

Buna karşılık olarak aksi amaç veya düşünceye ise kesinlikle saygı duyuyoruz. Öyleyse şayet, yazı-haber-yorum-araştırma konuları ile ilgili emek ve çaba sarf eden bir haber portalı olarak şunu hatırlatmak istiyoruz!

Bayburt Postası haber portalında yayımlanan isimsiz herhangi bir haber, köşe yazısı, dosya ve ilgili tüm yazılar; yine sadece gazetemize özel haberlerde olduğu gibi tarafımızca -yeniden ve tamamen güncellenerek- kaleme alınan özgün birer eserdir. Yine aynı şekilde bölgeye yönelik bilgiler içerdiği için tarafımızca yeniden ve tamamen güncellenen haberlerin dışında, sorumluluğu ve emeği başka bir yayın kuruluşuna veya kişiye ait olan ve haber portalımızda yayımlanan diğer tüm eserler ise, 5187 sayılı Basın Yasası’nın 15. Maddesi gereğince -aynı zamanda yazara ve emeğe saygı çerçevesinde- kaynak verilerek gösterilmiştir.

Bu bağlamda; 1 Ocak 2009 yılında internet hayatına başladığı ilk günden itibaren hiçbir ticari beklenti içine girmeden; tamamen ve sadece Bayburt ve Bayburtlu’nun sesi olan ve Bayburt basınının tamamıyla güçlenmesini hedefleyen ve bunu da basın-yayın ahlakının dışına çıkmadan yerine getiren Bayburt Postası olarak, yukarıda belirttiğimiz emeğe saygıyı hak ettiğimize inanıyoruz…

Saygılarımızla...

*13 Eylül 2012 tarihinde Bayburt Postası tarafından yayınlanan bu yazı, bütün uyarılara rağmen devam eden söz konusu durum ile ilgili görülen lüzum üzerine tekrar yayınlanmıştır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cahit altay 9 yıl önce

tebrikler incitmeden kırmadan emeğe olduğu kadar insana saygı duymanız, ve hoş görünüzü kutluyorum. büyük olmak etkin olmak ve mesleğinin hakkını vererek icra ediyorsunuz. kutlarım.

Avatar
UYKUCU KEDİ HİKMET KAYMAK 4 yıl önce

SAYIN EDİTÖR MAKALENİZİ HAYRANLIKLA OKUDUM SİZİN MESLEĞİNİZ SANILDIĞI GİBİ HER BABA YİĞİDİN YAPACAĞI İŞ DEGİL

BAYBURTLULAR BİRBİRİYLE ANLAMSIZ YARIŞ İÇİNE GİRMİŞLER YILLARCA BEN BUNU ANLATMAK İSTEDİM HELE ŞU GADAYA BAK DEDİLER

SAYIN EDİTÖR BAŞARINIZIN DEVAMINI DİLER UZUN ÖMÜRLER DİLERİM

KÖFTECİ OSMAN İLE YUNUS BAYRAM'A SELAM İLETMENİZ DİLEĞİYLE