Evet, Bayburt Grup 2. Ligin kapısından döndü. Normal sezonu Kastamonu'nun ardından 2. sırada bitiren ve büyük bir başarıya imza atan, yakaladığı galibiyet serisi sonrasında Türkiye'de gündeme oturan temsilcimiz play off yarı finalinde ne yazik ki hakem hatalarına kurban giderek play off macerasını bitirdi.

Temsilcimizin play-off macerasını ve yaşananları Teknik Direktör Bülent Topuzoglu ile uzun uzun konuştuk. Topuzoğlu ile söyleşimizi bu linkten okuyabilirsiniz...

Benim bu yazıda değinmek istediğim konu ise çok başka! Başarılı bir sezona daha imza atan Bülent Topuzoğlu ile yeni sözleşme neden imzalanmadı? Yoksa yine yeni bir maceraya sürükleneceğiz!

Hatırlarsanız; Bülent Topuzoğlu ile yine BAL Ligi'nde şampiyon olmuş, uzun yıllar sonra profesyonel lige çıkmıştık. O sezon Bayburt Grup yönetimi, şasırtıcı bir karar almış, şampiyon kadroyu ve şampiyon hocayı gönderip yeni bir maceraya yelken açmıştı! Sonucu hepimiz biliyoruz. Koskoca bir HÜSRAN!!!

Geride kalan sezonda ise kabus gibi geçen ilk yarının sonlarına doğru takımın başına yeniden getirilen Bülent Topuzoğlu hamlesi, yönetimin aldığı en doğru kararlardan biri oldu. Göreve geldikten sonra Bülent hoca ve öğrencilerinin yaptıkları ortada. Ligi 2. bitirip, play off oynama hakkı elde ettiler.

Şimdi sormazlar mı? Bu hamle sezon başında neden yapılmadı?
Yapılsa belki de Kastamonu yerine, bugün Bayburt Grup 2. Lige çıkmıştı.

Evet, artık geçmiş geçmişte kaldı. Geçmişi unutalım ve geleceğe bakalım. Ama hatalardan da ders çıkaralım...

Yönetime naçizane tavsiyem 2 sezon önce takımı BAL Ligi'nde şampiyon yapan ve son sezonda 2. Ligin kapısından döndüren Bülent Topuzoğlu devam edilmesi...

Mecara aramayalım, macera aramayın! Takımı, şehri, camiayı cok iyi tanıyan ve adeta Bayburt ile özdeşleşen Bülent Topuzoğlu ile devam etmeme kararı almak büyük hata olacaktır.  

Başarı isteniyorsa hocaya güvenmeli ve yola devam edilmeli. Yaşananları unutmayalım ve aynı hataya bir kez daha düşmeyelim.

Bülent Topuzoğlu'nun yaptıkları ortada, işini iyi yapan bir teknik adam. Başarılı bir insanı desteklemek gerekir. Ha yok, başarı istenmiyorsa kulübe kilidi vurup gidin, insanlari da boşuna ümitlendirmeyin!

Futbol ciddi bir organizasyondur. Zaten tek eğlencesi futbol kalan, sadece başarıya odaklanmış bir sehir ve taraftar topluluğunu -mevcut şartlarda- Bülent Topuzoğlu'dan başkası mutlu edemez, hedefe ulaştıramaz. Bunu daha önce de denedik ve gördük!

Amerika’yı yeniden keşfetmenin bir anlamı yok!
Özetle başarıyı hedefliyorsanız SAKIN MACERA ARAMAYIN!!!
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.