Çocukları vali yapacaklar bugün.
Koltuklarına oturtacaklar.
Bakan yapacaklar.
Başbakan yapacaklar.
*
Halbuki, hangi çocuk büyüyünce Ahmet Davutoğlu olmak ister ki?
*
Veya sorun bakayım… Tayyip Erdoğan’ın imzalı fotoğrafını mı isterler, Örümcek Adam’ın imzalı fotoğrafını mı?
*
“Karizma” zannedilen şahsiyetler, işte bu kadar havagazıdır aslında.
*
Siz siz olun kardeşim… Çocuğunuzu Müjdat Gezen’in koltuğuna oturtun. Götürün bugün okuluna, gezdirin, “servet” denilen kavramın, para değil, insan biriktirmek olduğunu öğrensin çocuklarınız.
*
İlla koltuğa oturtacaksınız, götürün Sunay Akın’ın koltuğuna oturtun. Baba mirası köşkünü kat karşılığı müteahhite vermektense, Oyuncak Müzesi’ne dönüştüren Sunay Akın’ın koltuğuna… Ki, “insan evladı” yetiştirmenin, çocuk oyuncağı olmadığını kavrasın çocuklarınız.
*
Zagor okutun çocuklarınıza, Kaptan Swing, Mister No okutun. Çizgi romanlar eğitime zararlı filan derler, tam tersidir. Daima iyiler kazanır, kötüler kaybeder. Hayat felsefesinin temelini bu çizgi romanlarla atan Ümit Kocasakal gibi olsun çocuklarınız… Kötülerle mücadele etmeyi öğrensinler, iyiliğe dair Ümit’lerini kaybetmesinler.
*
“Herkes Everest’e tırmanamayabilir ama, herkesin tırmanabileceği bir Everest’i vardır” diyen Nasuh Mahruki’yle tanıştırın çocuklarınızı… Lay lay lom gezmek varken, AKUT’u kuran, başkalarının hayatı için sadece elini değil, bedenini taşın altına sokan Nasuh’a özensin çocuklarınız… Bilgili, mütevazı, cesur olsunlar.
*
DİSK genel sekreterliği koltuğuna oturan tarihteki ilk kadın, Arzu Çerkezoğlu’nun koltuğuna oturtun çocuklarınızı, örnek alsınlar… Bencilliğin, bana ne’ciliğin maharet sayıldığı memlekette, başkalarının derdini kendilerine dert edinmeyi öğrensinler.
*
Mimarlar Odası Ankara Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın koltuğuna oturtun mesela çocuklarınızı… Saray’ın soytarısı olup, malı götürmek varken, milletin malına göz kulak olmanın erdemini kavrasınlar.
*
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan’ın koltuğuna oturtun çocuklarınızı… Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Profesör Aysel Çelikel’in koltuğuna oturtun. Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Çağdaş Cengiz’le tanıştırın, Çağdaş’lığa sahip çıksınlar.
*
Profesör Bingür Sönmez’le tanıştırın, elinden tutsun çocuklarınızı, Sarıkamış’a götürsün, Allahuekber dağlarına götürsün, ki… Adeta boş vita tenekesi muamelesi yapılan vatanın değerini anlasınlar.
*
Muhtar Kent’in koltuğuna oturtun çocuklarınızı… “Gazozdan işlerle uğraşma” diye nasihat eden bir toplumdan, gazozdan işlerle uğraşa uğraşa Coca Cola’nın zirvesine nasıl çıktı? Anlatsın, dinlesinler. “Demek ki olabiliyor, ben de olabilirim” diye yüreklensinler.
*
Hazır 23 Nisan tatiliyken, Eskişehir’e götürün çocuklarınızı, Profesör Yılmaz Büyükerşen’le balmumu heykel yapsınlar. Hayrettin Karaca’yla ağaç diksinler. Teee Bayburt’a 45 kilometre uzaklıktaki Bayraktar köyüne müze kuran, ressam Profesör Hüsamettin Koçan’ın paletinin ucundan tutsunlar. Unicef elçisi Gülsin Onay’ın piyano taburesine otursunlar. Kendine villa yaptırmak varken, kendi adıyla okul yaptıran ilk sanatçımız Türkan Şoray’a sarılsınlar.
*
İşinde, mesleğinde başarılı olmuş çok insan vardır ama… Bu başarısının getirdiği parayı ve şöhreti, başka insanların hayatını güzelleştirmek için kullanan çok az insan vardır.
*
Çocuklarımız bu tür insanlara özensin, onlar gibi olmayı öğrensin.
*
Yoksa, o koltuktaki bakanmış, valiymiş, asrın lideriymiş, hepsi hikaye…
Koltuk’tan kalksın.
Tırışkadan teyyare.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz Bayburt'lu 6 yıl önce

Doğru söze ne denir? Çocuklarımızı siyaset ve siyasetçilerden uzak tutalım.

Avatar
Bayburdi 9 yıl önce

Ne yazıkki çok geç görmüşüm bu ayrıntıyı! Sırf yazısında Baksı'dan bahsetti diye bu küfürbaz yozdil'i memleketimizin bu güzel gazetesine taşımak hiçte isbetli bir karar olmamış. Bayburt %80'den fazla oy ile Tayyip Erdoğan'a oy versin, bu yozdil ona "Tırışkadan teyyare." desin sizde yayınlayın! ha çok tarafsızız vs diyecekseniz bende size Bayburt! gazetesi olduğunuzu tekrar hatırlamanızı tavsiye ederim, hemşehrilerim. Bayburt insanı efendi ve ağırbaşlıdır. Aykırılığı ,marjinalliği hele hele devlet büyüklerine hakareti asla sevmez ve kabul etmez!