Ben kayak sporunu 1975-85 yılları arasında Bayburt'un ilk çocuk hekimi olarak, Bayburt Devlet Hastanesi'nde çalıştığım yıllarda kendi kendime öğrendim. İlk sıfır kayak takımımı o zaman almıştım, hâlâ kullanıyorum. Bayburt merkezine kar yağdığı zaman Cumhuriyet İlkokulu'nun yanındaki yolda, çocuklarımla birlikte kayak yapardık. Kayağı sevdirmek ve halkımızı teşvik için kayak ekibimizle kurtuluş bayramına katılırdık. 

Şimdi Çerçi köyü muhtarı olarak 3 yıldan beri eşimle Çerçi köyünde yaşıyoruz. Kayak artık bizim ve köylülerimizin vazgeçilmez hobisidir. Kızlı erkekli öğrencilerimiz, baylı bayanlı çiftçilerimiz olarak, kayak pistlerimizi kendimiz kayaklarımızla karı çiğneyerek yapıyor, yukarıya yürüyerek çıkıp kayarak kayak sporunun dayanılmaz zevkini yaşıyoruz. 

Bu sene köyümüzde faaliyet gösteren Kültür, Spor, Turizm ve Kalkınma Derneği'miz bünyesinde bir kayak kulübü oluşturduk. Kayak kulübü whatsapp grubumuz var. Buradan kayakçılarımızla anlık iletişimde bulunuyoruz. Ortam kayak için uygunsa herkes piste doluşuyor, kışın nasıl geçtiğini anlamıyoruz.

Bayburt'ta 1970'lerde, Bayburt yakınlarında uygun bulduğumuz yerlerde, kayak pisti oluşturup, kayarken şimdi Kop Dağı Kayak Merkezi'nde teleferik ve pist yapma makineleriyle zenginleşen imkanlar Bayburt'ta yaşayanların hizmetindedir. Bayburt'ta genç valimiz, yardımcıları ve genç daire müdürlerimiz Bayburt'taki kış yaşamlarını bu imkanlardan yararlanıp kayak sporu yaparak zevklendirebilir ve halkımıza önder olabilirler. Aslında kayak sporunun tadına varan herkes 'kar'ı bulduğu her yerde bu zevki kaçırmaz, kış yaşamını renklendirebilir.

Ben muhtar seçilince kış aylarını İstanbul'da geçirebileceğimi sanıyordum. Ama 3 yıldan beri kışları da Bayburt'ta ve köyümdeyim. Kayak sayesinde çok mutluyum.

Bayburt'ta yaşıyorsanız, kışın kayak yapmalısınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cem Özkan 2 yıl önce

Değerli Çerçi Köyü muhtarı, yöresel ve faydalı bir spor olanağını çok etkili ifade etmişsiniz, bizler ta Bursa'dan bu özenci hissediyoruz... Tebrikler teşekkürler...

Avatar
Memur 2 yıl önce

Sayın hocam, kayak evet buyurduğunuz gibi zevkli bir spor. Bayburt hem yerşekilleri hem de iklim özellikleri bakımından kayak sporuna elverişli bir il. Kop dağı kayak merkezi de, bu manada ihtiyacı karşılayacak potansiyele sahip; ancak yeterli bakım ve hizmet yok. Erzurum’a ulaşım kop dağından daha kolay. Dağa şehir merkezinden giden bir araç bile yok. Pistte çalışan telesiyej iplerinin 30-40 tanesi 2 yıldır kopuk ilgilenen yok.
Sayın valimizin bu günlerde ilgilendiğini, yeni bir projenin var olduğunu ve onaylandığını duyduk. Bu durum heyecan verici. Proje için paranın maliye bakanlığı tarafından da onaylanması için, Bayburtlu siyasilerimizin de sayın valinize destek olmalı önemlidir.