Aşağı Pınarlı köyünde ağıldan kaçan 60 büyükbaş hayvan bulundu!

Bayburt’un Aşağı Pınarlı köyünde dün gece ağıldan kaçan 60 büyükbaş hayvanın tamamına ulaşıldı. 

Aşağı Pınarlı köyünde ağıldan kaçan 60 büyükbaş hayvan bulundu!

Bayburt Postası - Bayburt’un Aşağı Pınarlı (Sisne) köyünde dün geceden beri kayıp 60 büyükbaş hayvanın 57’si köylüler tarafından, bulunamayan 3 büyükbaş hayvan ise Jandarma ekipleri tarafından bulundu.

Dün gece yaşanan olayda, Galip Murad Türker ile Muhyettin Baştürk’e ait 60 büyükbaş hayvanın bulunduğu ağıldaki hayvanlar kaçtı. Sebebi bilinemeyen kaçışın ardından ağıldaki eşek ise yaralandı. 

Besici Muhyettin Baştürk, dün gece yaşanan olayda ağıla kurt ya da ayı girebileceğini, hayvanların bu yüzden ürküp kaçmış olabileceklerini belirtti. Eşeğin yaralandığın olayın ardından köylülerin seferber olduklarını ve hayvanların 57 tanesini aramalar sonucunda bulduklarını söyleyen Muhyettin Baştürk, bulunamayan hayvanlar için ise Jandarmaya haber verdiklerini ve Jandarma ile yapılan aramalarda ise kayıp üç hayvana da ulaştıklarını söyledi. 

Olayı kayıpsız atlattıklarını söyleyen Baştürk, hem köylülere hem de Jandarma ekiplerine teşekkür etti. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.