Sırataşlar'da Arap Tavşanı görüldü

Nesli tükenme tehlikesi altında olan görünüş itibariyle fareyi anımsatan Arap Tavşanı, Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Sırataşlar köyünde görüldü. 

Sırataşlar'da Arap Tavşanı görüldü

Bayburt Postası - Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde bulunan, çöl kemirgenleri kategorisinde yer alan Arap tavşanını köy sakinlerinden bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. 

Doğası gereği kurak çöl iklimlerini tercih eden, vücutları sıcak ve kumlu ortamlarda yaşamaya elverişli Arap tavşanını Bayburt'ta gören Abdullah isimli bir vatandaş, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 

Hızlı hareket eden ve ürkek halleriyle bilinen Arap tavşanını bir süre görüntülemeyi  başaran vatandaş, daha sonra Arap tavşanını doğal yaşam alanına geri bıraktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umut Özkan 9 ay önce

Bayburdun muhtelif köylerinde yerlerinde var bu hayvandan..

Avatar
Alperen 9 ay önce

Ben Demirözü köylerinde her gece 5-10 tane görüyorum. Gece saatlerinde yolda cirit atıyorlar. Soyu tükenmektemi bilmem ama Bayburtta fazlasıyla var.