'Su Samuru' bu kez Bent Köprüsü civarında görüldü

Bayburt'ta Çoruh nehrinin canlı varlığı içerisinde yer alan 'su samuru' yine objektiflere takıldı.

'Su Samuru' bu kez Bent Köprüsü civarında görüldü

Bayburt Postası - 1990'lı yıllarda hayatın bir parçası olan, sonraki yıllarda Çoruh nehri kıyılarının imara açılmasının ardından diğer canlılarla birlikte bu değişimden etkilenen 'su samuru' artık şehir merkezinde nadiren görülebiliyor. 

Bayburt halkının 'su iti' diye de tarif ettiği 'su samuru' bu kez Bent Köprüsü köprü yakınlarında bir vatandaşın dikkatini çekti.  

Ziya Dalkılıç isimli vatandaş, eskiden çok kez gördüğü bu canlıyı artık göremediğini ve uzun yılların ardından gördüğü için de görüntülediğini belirtti.

Ziya Dalkılıç’ın Bayburt Postası'na ulaştırdığı görüntülerde, su samuru Bent Köprüsü yakınında çalılar arasında iken kendisine yönelen adımlardan tedirgin olarak Çoruh nehrine dalıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konursul'u 8 ay önce

Yaban hayatını usulsüz avlanmayla bitirip su samuruna bile hasret kalmak. Ne kötü bir şey. Babam anlatırdı; sırf bizim köyde bir dünya kuş türünün olduğunu. Kargadan gayri kus seslerine hasret kalan bir memleket. Ne kadar acı, her köyde bir iki tamahkâr ve Karadeniz'in zevk için avlanan doyumsuzlari çölleşme memleketimin kaderini hizlandirdilar. Ölçüsüz kullanılan tarım ilaçları böcek hayatını öldürdü. Yabancı bir memlekette şehrin göbeğinde duyduğunuz cırcır bocekleri için ülkemin koylerinde arazide kısık seslerini ancak ısıtır olduk. Cennet olarak bulduğumuz güzel vatanı sonraki nesillere bir çöllessmis toprak parcasi olarak bırakmanın gururu hepimize. Tüketelim her güzelliği, arsızca ve amansızca. Sahi nerden geldik buraya. Su samuru haberinden değil mi?

Avatar
Hacı Ahmet 6 ay önce

Bayburt gibi hayvan çeşitliliğinin az olduğu yerlerde avlanmanın yasak olması lazım, her gün çarşıda görüyoruz, 61 plakalı ve arkasında tazı köpek kutusu...
Tavşan bıldırcın keklik kaz avlayacağınıza gidin domuz ayı avlayın.
Zararlı hayvanlara dokunulmuyor, zararsız hayvanlar avlanıyor,
canınız et çekti ise gisin tavuk yiyin..