Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mevlütoğulları: "Tırnaklı'ya zammı biz vermedik"

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, 250 gram tırnaklı pideye 6.00 lira fiyat belirlediklerini, pideci esnafın ise 250 gram pideyi 15.00 liraya sattığını belirtti.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mevlütoğulları: "Tırnaklı'ya zammı biz vermedik"

Bayburt Postası - Pideci esnafından 6.00 lira olan 250 gram tırnaklı pidenin 2023 yılında 10.00 lira olması yönünde talep aldıklarını, bunu fazla bularak kabul etmediklerini,, bunun üzerine Ramazan Bayramı sonrası tırnaklı pide çıkaran esanfın kafasına göre zam yaptığını ve 15.00 yaptığını söyleyen Mevlütoğulları, aldıkları şikayetler sonrasında konuyu açıklama gereği hissettiğini belirtti. Mevlütoğulları, "Başkanlığımız tarafından tırnaklı pidenin 250 gr 15.00 olacak şekilde almış olduğu bir karar bulunmamaktadır" dedi. 

İşte o açıklama:

"Son günlerde ilimizde faaliyet gösteren pideci esnafımız tarafından çıkarılan ilimize has tırnaklı pidenin satış fiyatı konusunda tarafımıza gelen şikâyetler üzerine bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım. Hâlihazırda ilimizde en son verdiğimiz resmi fiyat tarifesine göre 250 gram tırnaklı pide 11.01.2023 tarihinden bu tarafa 6.00 TL olarak belirlenmiştir. Ancak artan maliyetler üzerine pideci esnafımız tarafından 31.07.2023 tarihinde 250 gr tırnaklı pidenin 10.00 TL olması yönünde talep gelmiş, bu talep yönetim kurulumuz tarafından uygun bulunmamıştır. Gelinen süreçte pideci esnafının tırnaklı pide fiyatının 250 gram 15.00 TL olması yönünde başkanlığımıza dilekçesi 17.04.2024 tarihinde yani bugün gelmiş olsa da Başkanlığımız tarafından tırnaklı pidenin 250 gr 15.00 olacak şekilde almış olduğu bir karar bulunmamaktadır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus 2 hafta önce

Meydanı boş bulmuşlar kafalarına göre zam yapıyor utanmalar gerekli ceza kesilmeli

Avatar
seyfo 2 hafta önce

Varya bu fırıncıların alayını toplayıp bu memleketten kovacaksın sayın mete başkana sesleniyorum halkın yanında ol her mahalleye ekmek büfesi aç ekmeği maliyetinin biraz üzerinde kar ile sat erzurum örneği gibi pide sat yani bu canilere fırsat verme halkı ezdirme yeter bıktık bu ahlak yoksunlarından

Avatar
Murat Çelik 2 hafta önce

Utanmasalar dış güçler yapı diyecekler.

Avatar
Kenan 2 hafta önce

Ekmeğin 8,5 TL olduğu yerde tırnaklı 10 TL olmalı. Fazlası soygunculuktur,

Avatar
memmet 2 hafta önce

tellioğullarımı yaptı siz yapmadınızda

Avatar
Vatandaş 2 hafta önce

Başkan biz yapmadık diyor kafalarına göre yaptılar

eee soru şu:
Bizim denetleyici kurumlar ne iş yapar

Avatar
fatih 2 hafta önce

bu şahsın bir an önce görevden alınması lazım, çok talihsiz bi açıklama

Avatar
özer 2 hafta önce

eğer sen bu zammı engelliyemiyorsan o koltukta oturmayacaksın MEVLÜTOĞULLARI