Bayburt Ortaokulu Öğrencileri İstanbul ve Çanakkale’yi gezdi 

Bayburt Ortaokulu’nun tarih ve kültür gezisi kapsamında İstanbul ve Çanakkale’ye uğurladığı kafile Bayburt’a döndü.

Bayburt Ortaokulu Öğrencileri İstanbul ve Çanakkale’yi gezdi 

Bayburt Postası - Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen geziye 75 öğrenci ve 15 öğretmen katıldı.

Liselere Geçiş Sınavı’nın ardından 8. Sınıf öğrencilerine bir ödül niteliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler tarihi ve turistik mekânları rehberlerin anlatımıyla yerinde gördü. 

Okul Müdürü Mahir Pamukçu, gezinin milli şuur ve tarih bilincine sahip, İstiklal ve vatan kavramlarının daha iyi anlaşılmasını sağlamak için yapıldığını belirtti.  

Pamukçu, bu tür etkinliklerin faydalı ve öğretici olduğunu kaydederek, “’Öğrenciler Tarihiyle Buluşuyor' projesi kapsamında, özellikle şehitlik alan gezisini çok önemsedik ve öğrencilerimizin yerinde görerek bilinçlenmesini arzu ettik. Yine İstanbul gezimizde Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri öğrencilerimizin görmelerini istedik, gezerek-görerek öğrenmelerini önemli bulduk" şeklinde konuştu.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.