Çoruh Nehri Platformu, köprüleri bilim insanlarına sordu

Bayburt Çoruh Nehri Platformu, Çoruh üzerine yapılması planlanan köprülerle ilgili uzmanların görüşlerine başvurdu.

Çoruh Nehri Platformu, köprüleri bilim insanlarına sordu

Bayburt Postası - Daha önce Çoruh Islah projesi üzerinde rapor hazırlayan platform, raporun hazırlanmasında görüşüne başvurduğu 11 bilim insanından Çoruh üzerine yapılacak köprüler hakkında örnek çalışmalar istedi.

Bilim insanlarından Çoruh Nehri üzerine yapılacak köprüler hakkında örnek çalışmalar isteyen platforma ilk cevap Bayburtlu akademisyen Prof. Dr. Tahir Atıcı’dan geldi. Prof. Atıcı, Çoruh üzerine yapılacak köprülere örnek olacak birkaç çalışmayı gazetemiz ile paylaştı.

Oldu bittiye gelmesin!

Bayburt Çoruh Nehri Platformu, Çoruh Nehri üzerine yapılacak olan iki araç, iki yaya köprüsü ile ilgili süreçle bilgi paylaşmış ve ‘oldu bittiye gelmesin’ uyarısında bulunmuştu.

Çoruh Nehri üzerine yapılacak dört köprü için müteahhitten uygulama projelerinin beklendiğini bildiren platform açıklamasında, olumsuz durumların ortadan kalkması için projelerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiği üzerinde durulmuştu.

Öte yandan bilim insanları tarafından gönderilecek çalışmalar gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 9 ay önce

Kesinlikle daha önce köprü yapmış mütahitlerden olmalı, ve yapmış olduğu köprülerin üzerinden en az 5 6 sene geçmiş olmalı , ilk defa köprü işi yapacak olan mütahitler olmamalı tecrübe çok önemlidir

Avatar
Hakan 9 ay önce

Bu resimlerdeki köprüler harika yakışır Bayburta

Avatar
Veli 9 ay önce

Yüksek mimar, mühendis çoruhun içinde yapılan setlerin ve susuz şelalenin pirinin görüşlerini almadan başlanmasın. Bayburt'umuzun yetiştirdiği gerek yurtiçinde gerekse yurtdısinda ikamet eden mühendis ve mimarlarımıza da yapılacak proje hakkında bilgi ve görüşleri de alınmalıdır. Yapılıp bittikten sonra şöyle olsaydı, böyle yapılsaydı demenin bir anlamı kalmıyor. Çoruhun içine yapılan proje gibi olmasın.

Avatar
Murat Çelik 9 ay önce

İmamlar bildiğini okur. Çoruh nehri canlı örnek olarak karşımızda duruyor.