Velişaban Mahallesi'nin yarım asırlık muhtarı Ayhan Antika'ya vefa

Velişaban Mahallesi’ne 50 yıla yakındır hizmet eden Ayhan Antika (82), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde yeniden aday olmadı. Velişaban mahallesinde 5 aday içerisinden muhtarlığı kazanan Mustafa Güçlü, mahallenin aksakallısı Ayhan Antika’yı unutmadı.

Velişaban Mahallesi'nin yarım asırlık muhtarı Ayhan Antika'ya vefa

Bayburt Postası - Mustafa Güçlü Velişaban Mahallesi’ne yapmış olduğu yarım asırlık hizmetten dolayı Ayhan Antika’ya plaket takdim etti.

Yeni muhtar Mustafa Güçlü’yü tebrik ederek, iyi hizmetler yapması temennisinde bulunan Ayhan Antika, 1977 yılında yapılan seçimlerde Hacı Mehmet Temur’un baş azası olarak seçimleri kazandıklarını, iki yıl sonra Hacı Mehmet Temur’un görevi bırakmasının ardından göreve geldiğini ve ardından girdiği seçimlerin tamamını kazandığını söyleyerek, mahallenin geçmişi hakkında bilgiler verdi, Mustafa Güçlü’ye de tembihlerde bulundu.

Muhtarın mahalleliye güven vermesi gerektiğini söyleyen ve Mustafa Güçlü’yü çocukluğundan bu yana tanıdığını ve ahlakını çok beğendiğini ifade ederek, “Muhtarlık eski kadar zor değil. Önceden askere yollama, askerden getirme gibi görevler vardı. Valilik, belediye gibi tüm kurumlarda vatandaşların her işini takip ederdi muhtarlar. Şimdi bunlar yok. Muhtarlık bu anlamda daha kolay” dedi.

Muhtarlığın en zor işinin cenaze kaldırmak olduğunu söyleyen Antika, “Bu halen geçerli. Biz mezar kazması 1.200 lira. Öyle komşumuz var ki bunu verecek durumu yok. Biz bu işi yıllarca bedelsiz olarak yaptık. Şimdi muhtarların maaşı var. Ama bilinmeli ki muhtarın eli cebindedir. Muhtar cömert olandır” diye konuştu.

Son elli yılda hiçbir doğal afet, tüp patlaması, zehirlenme, yangın gibi kötü bir şey yaşanmadığını söyleyen, bundan sonra da yaşanmamasını temenni eden Antika, görev yaptığı süre boyunca mahalledeki tek üzücü olayın 2006 yılında Şehit Salim Çeker’in şehadet haberini aldıkları an olduğunu söyledi.

Görev yaptığı süre boyunca 9 belediye başkanı gördüğünü hepsinin mahallesine hizmet ettiğini söyleyen Antika, muhtarlığa en önem veren ismin ise Ali Bilen olduğunu söyledi. Antika, rahmetli Bilen’in muhtarları hiç yanından ayırmadığını ve yapılan her işten haberdar ettiğinin altını çizdi.

Antika, çocukluğundan beri tanıdığı mahalle sakinlerinden Mustafa Güçlü’ye muhtarlığın hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu işin sırrı tüm mahalleliye aynı gözle bakmak, hiç kimseyi birbirinden ayırt etmemektir. Bunu başarabilirsen bu mahalleli her zaman seni tutar” şeklinde konuştu. 

Güçlü: "Tecrübelerinden yararlanacağım"

Ayhan Antika’ya teşekkür ederek, onun tecrübelerinden yararlanarak muhtarlık görevini sürdüreceğini söyleyen Mustafa Güçlü, Antika’dan aldığı bayrağı mahallenin daha güzel yarınlarına taşıyacağını dile getirdi.

1980 yılında 8 yaşında iken Velişaban mahallesine geldiğini ve geçen süre zarfında ihtiyaç olunması halinde mahallenin her işiyle ilgilendiğini söyleyen Mustafa Güçlü, kendisine verilen destekten dolayı tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti. 

Mustafa Güçlü kimdir?

1972 yılında Akçakuzu köyünden doğdu. 1980 yılında Velişaban mahallesine taşındı. 1999 yılında Bayburt Belediyesi’nde çalışmaya başladı. 24 yılın ardından 2023 yılının ekim ayında Bayburt Belediyesi Zabıta Komiserliği görevinden emekli oldu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde be aday arasından mahalle muhtarı seçildi. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.