Tarihi çeşme yeni yüzüyle hizmete giriyor

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Akyaka Köyü’nde bulunan tarihi çeşme aslına uygun olarak restore edildi.

Tarihi çeşme yeni yüzüyle hizmete giriyor
Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Akyaka Köyü’nde bulunan tarihi çeşme aslına uygun olarak restore edildi. Kenan Yavuz tarafından restore ettirilen çeşmenin yapılış tarihi ise bilinmiyor. 

Atıl durumda bulunan ve yıkılmaya yüz tutan çeşmenin yeniden eski günlerine dönüş hikayesi ise  hemen yanıbaşındaki Beşpınar Köyü'nden olan Kenan Yavuz'un bir gün bu çeşmenin başında mola vermesiyle başlıyor. Yavuz, çeşmenin de yakın gelecekte bir şekilde yok olacağını farkedip, restorasyonuna talip oluyor. 


İşte o çeşme bugün saat 16.30’da (18 Eylül 2015 Cumartesi) gerçekleşecek açılış töreninin ardından, yeni yüzüyle serinletmeye başlayacak bölgeyi… 


“Bana Bayburt’umu geri ver”

1 yıl önce “Bana Bayburt’umu geri ver” kampanyasını başlatan Kenan Yavuz, yayınladığı manifesto ile tarihi yapıların yok oluşuna dikkat çekmiş, kampanyaya destek veren 5 bin imza sahibi ile birlikte kamuoyuna eski Bayburt’un muhafaza edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Aradan geçen zaman içerisinde çağrıya olumlu dönüş alamayan Kenan Yavuz, kampanyanın ilk adımını yine kendisi atarak tarihi çeşmenin restorasyonunu üstlendi.

Kenan Yavuz Kültür Evi ile Beşpınar’da yeni bir yaşam ve dönüşüm istasyonu oluşturan Yavuz, eski eserlerin korunması ve yeniden kültür hayatına kazandırılması yönünde atılacak adımların devam edeceğini söyledi.

Tüm Bayburtluları bu dönüşüm ve muhafaza projesine destek vermeye davet eden Yavuz, Bayburt olarak “artık tek bir eski eserimizin daha yıkılmasına ve yok olmasına tahammülümüz olmamalı” çağrısını yineledi. 

İllüstrasyon: Azimet Ahmet
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 9 yıl önce

Kutlarım fakat burası sonuçta kendi köyü ve rant yok. Kent merkezinde siyasi iradeyle sürtüşmeden tek adım atamaz ki!..