Yavuz: “Sosyal bir facia ile karşı karşıyayız”

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Anadolu'da genç nüfus azalıyor tüm gençlerimiz büyük şehirlere gitmek istiyor. Sosyal bir facia ile karşı karşıyayız” dedi.

Yavuz: “Sosyal bir facia ile karşı karşıyayız”
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Anadolu'da genç nüfus azalıyor, tüm gençlerimiz büyük şehirlere gitmek istiyor. Sosyal bir facia ile karşı karşıyayız” dedi.

Memleket Bayburt’u ziyaret eden SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, hemşehrileriyle hasret giderdi. Doğduğu köy Beşpınar’ı sık sık ziyaret eden ve zaman zaman Bayburt izlenimlerini sosyal medyada takipçileriyle paylaşan Yavuz, geçtiğimiz günlerde ise, “Anadolu'nun buram buram sevgi dolu bağrında, kahvede sıcak bir sohbet” diyerek nitelendirdiği memleket ziyareti ile ilgili paylaşımında göç sorununa dikkat çekti. 

Anadolu’da özellikle genç nüfusun azaldığını ve gençlerin büyük şehirlere göç ettiğini vurgulayan Yavuz, “Anadolu'nun buram buram sevgi dolu bağrında, kahvede sıcak bir sohbet. Üzücü yanı ise genç yok. Anadolu'da genç nüfus azalıyor, tüm gençlerimiz büyük şehirlere gitmek istiyor. Sosyal bir facia ile karşı karşıyayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sahipsiz69 9 yıl önce

sn. Kenan bey ne kadar güzel söylemiş. Gençler neden büyük şehir diyorlar... İş yok şimdi iş yok dedin mi? var derler doğrudur var 3 kuruşa köle 5 kuruşa öl derler... Bir işkur iş alım yaptı mı? 10 kişi alınacak yere 500 kişi müracaat ederler geriye kalan boş.. Genelikle kış olan bölgede kış turistleri için bir planlama yapılmadı kop dağında bir tesis var o da sadece amatör başlangıç pisti..Türkiye geneli yapılan güney alp disiplini yarışları olmuyor. Sebep pistin uygun olmaması. tarım desen o da ev yapıla yapıla tarım alanlar yok olma tehlikesi sürüyor.. Tarihi yerleri yıkıp ucubeleri yapmak... çoruh nehrinin çevrelerine ev yaparak yada apart yaparak çoruh nehri varmı yokmu ne işe yarar bilmiyoruz. bu yüzden neden turist gelsin ne olmasa öğrençiler var onlarda olmasa bayburt illikten çıkar. üniversiteyi şehir merkezine yerleştirirsen şehir büyümez küçülür. Eski zamanda bir otogarımız vardı? şimdi yerinde toki var merkezde otogar olurmu diyenlere başka bir yermi yoktuda toki yaptınız

Avatar
Serdar 9 yıl önce

Anadolu'da genç yoktur. Niçin? köydeki bağı, bahçesi, tarlası. hayvanı olan gençler oy için memur yapıldı. şehirdeki işsiz gençler işe yerleşmedi. haliyle köyde hayvancılık, tarım bitti. işsiz kalan şehirdeki genç iş için göç etti. köydeki memur arkadaşta tayin ile gitti. yani önünü görmemek Türkiye'ye pahalıya patlayacak. geçmiş dönem hükümetlerin ve vekillerin kabahatleri çok büyük.