Sulama amaçlı yapıldı turizme de hizmet veriyor

Bayburt'un Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulaması için inşa edilen Demirözü Barajı, ilçe belediyesinin girişimleriyle turizm alanında da hizmet sunacak.

Sulama amaçlı yapıldı turizme de hizmet veriyor
Bayburt Postası - Bayburt'un Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulaması için yapılan Demirözü Barajı, ilçe belediyesinin girişimleriyle turizm alanında da hizmet verecek. 

Halkın büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı yörede, göçe de çare olması düşüncesiyle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Lori Çayı üzerinde inşa edilen Demirözü Barajı, tarımsal alandaki katkısının yanında, çevresinin doğallığıyla turizm amaçlı faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Demirözü Barajı'nın 62 milyon metreküp su stok eden Türkiye’nin en büyük sulama amaçlı barajlarında biri olduğunu söyledi.


Ersen, barajın sulamaya geçmesiyle ürün deseni ile çeşitliliğinde de artış olduğunu, Demirözü’nde şeker pancarı verimin dekara 5 tondan 8-10 tona kadar çıktığını belirtti.

Ön gövde uzunluğu 980 metre çevre genişliği de 11 kilometre olan barajı turizme kazandırmak için çeşitli alternatifler üzerinde çalışma yürüttüklerini anlatan Ersen, “Bu suda alternatifler geliştirme adına tekne gezileri ve mesire alanları çalışması yaptık. Önce baraj üzerine bir iskele yaptık. Akabinde 50 kişilik bir gezi teknesi ile 4 filika getirdik." dedi.

Ersen, tekne turlarının tam anlamıyla başlamamış olmasına karşın Bayburt merkez ile çevre iller ve çeşitli Türkiye'nin bazı şehirlerinden ziyaretçi ağırlamaya başladıklarını dile getirerek, "Tam anlamıyla 15 gün içerisinde faaliyete başlayacağız ama şu anda tanıtım amaçlı gezilerimizi yapıyoruz." diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında tekne turlarının dışında baraj çevresinde balık restoranlarının ve kafelerin de olacağını söyleyen Ersen, "Aileler için gelip piknik yapabilecekleri alanlar ve kamelyalar da yer alacak. Halihazırda buraya olta balıkçılığı için Trabzon, Erzincan, Erzurum ve Rize’den gelen misafirlerimiz oluyor." ifadelerini kullandı.

Ersen, turizm amaçlı başlattıkları çalışmaların ardından tur firmalarının yoğun şekilde kendilerini aradıklarını dile getirdi.

Özellikle Trabzon’dan gelmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Ersen, "Demirözü Barajı’nda yüzen 'Diriliş' isimli teknemiz öyle sanıyorum ki Türkiye’de deniz mesafesinden en yüksekte yüzen teknelerden. Bu amaçla talepler var. İnşallah bunları değerlendirip önümüzdeki süreçte yeni yatırımlarla bu tür turizm yatırımlarına devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Tatil için bölgeye İstanbul’dan geldiğini söyleyen Turgut Aktaş, böyle güzel bir yerde bulunduğu için mutlu olduğunu vurguladı.

Aktaş, tatilinin son gününde keşfedebildiği Demirözü Barajı’nı çok beğendiğini ve bütün doğaseverlerin burayı görmesini istediğini sözlerine ekledi.AA

Anahtar Kelimeler:
Demirözü Barajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 7 yıl önce

Bayburt un içinden akan Çoruh Nehrinin değerlendirilmesi ve projeler yapılmakta. Nasıl proje olduğunu bilemiyorum. Bana göre Bayburt turizm yönünden Çoruh değerlendirilmeli. Şu anda TOKİ nin sanayi de yapacağı inşaatların yerine Trabzon daki Uzun göl gibi bir göl oluşturulabilir. Aslan dağına çıkış yolundan Bağlarbaşı Cam-Turgut Özan Bulvarından tekraren Aslandağı giriş yoluna kadar alan içerisinde göl alanı oluşturularak çoruhun suyu göl içerisine akıtılarak tekrar 21. şubat caddesinden çoruha akıtılabilir. Bu alanda rakım yaklaşık alt kısım ile aslandağı giriş yolu arasında 1562-1565 metre arasında değişmektedir. Bu oluşacak gölün çevresinde tek katlı oteller yapılarak arap turistler buralarda konaklatılabilir. Yaklaşık gölün uzunluğu 1500-1600 metre olabilir. Eni de en dar kısımda 300 metre olabilir. bu göl içerisinde kayıklar olabilir. gezinti yapılabilir. Yazın serin terletmeyen havası olan Bayburt kışında hem kop kayak tesislerinden turistler yararlanılabilir.

Avatar
halit aktaş 7 yıl önce

gelde siloya anlat

Avatar
Şafak Güngör 7 yıl önce

Trabzondan gelmek isteyenler var. Ben söylemiyorum başkan söylüyor "Özellikle Trabzondan gelmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Ersen,"

Avatar
oğuz tolga 7 yıl önce

Nolur be selami Ersen. Biraz da Bayburta selam versen. Vizyon neymiş göstersen

Avatar
Mudafer özyurt 7 yıl önce

Selami Ersene Bravo. Diyorum ki acaba bu adamı İstanbula mı başkan yapsalar. Kim bilir neler neler yapar. Demirözü örnek alınsa Bayburt şaha kalkar bence.