Şehit Nusret Parkı'ndaki çalışmalarla ilgili bilgilendirme

Bayburt Belediyesi, Şehit Nusret Parkı hakkında bir açıklama yaptı.

Şehit Nusret Parkı'ndaki çalışmalarla ilgili bilgilendirme
Bayburt Postası - Şehit Nusret Parkı’ndaki ömrünü tamamladığı için kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceği belirtilen açıklamada, genç ağaçların ise kökleriyle sökülerek muhafaza edileceğini ve parkın yapımı ile birlikte yeniden toprakla buluşacağı belirtildi.

Bayburtlular'ın bir araya geldiği ve yazın nefes aldığı Şehit Nusret Parkı’nın daha modern bir şekilde projelendirilerek düzenleneceğini belirten Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yaptığı açıklamada, “Şehrimizde vatandaşlarımıza uzun yıllar hizmet veren özellikle il dışından gelen hemşehrilerimizin yaz aylarında bir araya geldiği Şehit Nusret Parkı’ndaki ağaçların biyolojik ömürlerini tamamlamaları ve bu ağaçlarda oluşan çeşitli hastalıklar sonucu çevreye vereceği tehlikeden dolayı yenilerini dikmek üzere söküm işlemi yaptık. Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü’nden gelen personelin tespit ettiği ve rapor haline getirdiği bu ağaçları sökerken genç olan ağaçları da kökleri ile birlikte alarak muhafaza altına aldık. Yapacağımız dolgu çalışmaları ve modern düzenlemeyle birlikte genç olan ağaçları Şehit Nusret Parkı’nda tekrar toprakla buluşturacağız. Şehrimizin mevsim koşullarına uygun ağaç ve bitkilerle donatıp oturma grupları ile vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturacağız. Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle tamamlayıp daha modern haliyle hizmete sunacağımız Şehit Nusret Parkı’nda hemşehrilerimiz tekrar bir araya gelip Çoruh nehri kıyısında huzurla çaylarını içip muhabbetlerini yapabilecekler” diye konuştu.

Belediyeden yapılan açıklamada, yeni projenin görselleri de paylaşıldı. Mevcut parkın köprüye bitişik olan bölümünde, yine Çoruh'a bitişik olarak bir tesis görülüyor. Yeni düzenlemede çocuk parkları da yer alıyor. Yakın zamanda üzeri kapatılan havuzun yerine ise üçgen bir havuz planlandığı görülen projede, Şehit Nusret Bey'in anıtı ve hayat hikayesinin yer alacağı kısım ise şimdilik ortada yok!

İçeriği hakkında bir bilgiden yoksun, sosyal medyadan servis edilen proje görselleri şöyle:





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahim Karakaş 4 yıl önce

10'da birini diker, oranın ağaçla olan koca alanı da kuşa döner, demedi demeyin.

Avatar
Mahalleli 4 yıl önce

Mete ağaçları kesmende katliam yaptı.hukmu keserken ömrünü tamamlayan agac oldular.

Avatar
Muhammet 4 yıl önce

Yıldırım çayı projesine dönmez inşAllah

Avatar
Yasin Temür 4 yıl önce

kesmeyin şu Ağaçları, Ağaçların hastalık yardığı şiddetle kınıyorum... Zaten Çoruhun kenarındaki kavak Ağaçlar kesildi hastalık bahanesiyle, Avrupa’da Polen üreten Ağaçlara dokunmuyorlar ... Bayburt’ta metre kareye kaç Ağaç düşüyor bunun bir hesabını yapsalar yetkililer...

Avatar
Ali 4 yıl önce

Yazın o sıcaklarında sığınılacak bir yerdi o ağaçların altı. Ama ağaçlar çok bakımsız ve yaşlı. İnşaAllah yeni yapılacak proje eskisini aratmaz. Biraz da çukur bir yerdi. Caddeye yakışmıyordu.Cadde seviyesine yükseltilerek, daha görsel olur diyorum.Ayrıca yıllardır el sürülmemişti.

Avatar
ezeldenbayburtlu 4 yıl önce

yav şu ağaçların hiç olmazsa yüzyıl hatırası var. bizlerin babalarımızın dedelerimizin hatirası için. ağaç kesmeden birşey yapamazmısınız.. ağaç ve yeşil fakiri bayburtta hala ağaçlar katlediliyor.. millet sizlere oy verirken gidin ağaçları mı katledin diyor. eskiden yeni camiden ortaokula kadar vatandaş ağaçların alrında yürüyebiliyordu..

Avatar
Ahmet Çağıldak 4 yıl önce

Sayın başkan ve sayın yetkililer, bir Bayburtlu olarak sadece görevimi yapıyor ve uyarıyorum. Orası özellikle son 20 yıldır ihmal edilmiş Bayburtun son kalmış vahasıdır. Kaş yaparken göz çıkarılmamalı. Yoksa Kırkçeşmeler ya da Çoruhun katli gibi orası da kentin tarihsel ve yerel belleğinden silinir. Zaten hilal şeklinde yazılmış o güzelim ‘Şehit Nusret Parkı tabelasının da vaktiyle kasıtlı sökülüp çöpe atıldığını düşünüyorum. Orası sadece bir inşaatçı marifetiyle inşa edilecek yer değil, korunup düzeltilip sundurması plastik ondulin çatı yerine Osmanlı kiremitiyle kaplanması gereken bir mekan. Daha önceki fotoğraf ve belgeler orayı ıslah ederken size yol gösterebilir. Kurumuş bir ağaç hariç ordan hiçbir ağaç kesilmemeli. Yeni ağaçlar dikilecekse de yeterli yer var. Kapalı mekan ise ocak ve tuvalet dışında büyütülmemeli. Nehirle insanın göz teması korunmalı. Yeni ve modern yapacağım diye günümüzün ucuz beton tarhları, alüminyum doğramaları ve lunapark ışıklarıyla aydınlatılmamalı. En

Avatar
Reis 4 yıl önce

Dortyol cami projesine benzemese kapandi bitti agaclar kesilmese ben tahmin etmiyorumki guzel olsun herseyden once su bayburtun kumuna cakilina bi cozum bulun arabalar mahvoldu birde anayoldan askeri lojmanlara giren ara bi yol var orda insaat yapildi o guzelim yol tarlaya dondu neden o insati yapanlara o yol yaptirilmiyor ufak tefek seylerle bu sehir duzene girer