Aydıntepe Yayla Göleti, manzarasıyla büyülüyor

Bayburt'ta ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunan Aydıntepe Yaylası'ndaki gölet, ilkbahara rağmen buzla kaplı manzarasıyla dikkati çekiyor.

Aydıntepe Yayla Göleti, manzarasıyla büyülüyor
Bayburt Postası - Bayburt'ta ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunan Aydıntepe Yaylası'ndaki gölet, ilkbahara rağmen buzla kaplı manzarasıyla dikkati çekiyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin eşsiz yaylalarından 2 bin 340 rakımlı Aydıntepe Yaylası'ndaki Aydıntepe Göleti, kışın karla kaplanan beyaz örtüsünü ve üzerindeki buzları muhafaza ediyor.

Temiz havası, sürekli esen rüzgarı ve rengarenk çiçekleriyle Doğu Karadeniz'in son yıllarda parlayan yıldızı Aydıntepe Yaylası ve burada bulunan gölet, hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu şehir merkezine karşılık ilkbaharda kristal görüntüsüyle farklı bir güzellik yaşatıyor.AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 8 yıl önce

Bu göletin yapımına neden olan o dönemin Sayın Belediye Başkanı her toplantıda buraya gölet yapılırsa suyun Aydıntepe ovasına bedava geleceğini ve masat sulama projesinin elektrik kullanımından dolayı Birliğin borcu olup o dönemde elektriklerin kesik olmasını dile getirip buraya mutlaka gölet yapılmalıdır. derdi. Sayın Başkan haklı idi. Bu eser onun eseridir. Sayın Orhan Başkana selam olsun