Sevgi varsa, umut da var

Hayvan  Hakları  Federasyonu (HAYTAP) Bayburt’ta bir gönüllü çalışma grubu oluşturmak için çalışma başlattı. Hayvan barınaklarını ve çalışma ortamlarını denetlemek üzere saha çalışmalarını artıran HAYTAP'ın temsilcilerinden Timur Ugan, Bayburt Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Çavdar’ı ziyaret etti.

Sevgi varsa, umut da var

Bayburt Postası - Hayvan  Hakları  Federasyonu (HAYTAP) Bayburt’ta bir gönüllü çalışma grubu oluşturmak için çalışma başlattı. Hayvan barınaklarını ve çalışma ortamlarını denetlemek üzere saha çalışmalarını artıran HAYTAP'ın temsilcilerinden Timur Ugan, Bayburt Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Çavdar’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Bayburt ile ilgili izlenimlerini aktaran Ugan, sokak hayvanı sayısının fazla olduğu kentte bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ugan, “Bayburt zor bir coğrafyanın, zor doğa koşullarının kenti. Sokak hayvanı sayısı oldukça fazla kent içinde. Bu güne kadar ihmal edilmiş. Küçük de olsa bir rehabilitasyon merkezi yapılmamış. Özellikle köpek sevgisinin güçlü olduğu da hemen seziliyor” dedi.

Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yeni oluşturulan veterinerlik hizmetleri kliniğinin bulunduğu araziye bir bakımevi kurulmasının mümkün olduğunu söyleyen Ugan, “Bunun için kış şartlarını ve yerel seçimleri atlatıp girişimlerimizi sürdürerek kendilerine destek olacağız. Bayburt’ta oluşturacağımız bir gönüllü gurubu da çalışmalara katılacak” dedi.

Ziyarette Doğa ve Milli Parklar Şubesi Müdür Vekili Oğuzhan Şahinoğlu ile de görüştüklerini anlatan Ugan, “Yanımızda olacaklarını belirttiler. Kendilerine ve Orman Su İşleri Müdürlüğü’nün tüm personeline yaban hayat konusunda da gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz. Kısaca Bayburt'ta yakın gelecekte güzel gelişmeler göreceğiz diyebiliriz. Bayburt'un umudu var” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.