Bayburt Belediyesi'nden çocuklara 'onbeşi' ikramı

Bayburt kültürünün günümüze taşıdığı en özel Ramazan geleneği 'onbeşi' yine coşku ile yaşatılıyor.

Bayburt Belediyesi'nden çocuklara 'onbeşi' ikramı

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi bir Bayburt geleneği olan ve Ramazan ayının on dördünü on beşine bağlayan akşamda iftar sonrası gerçekleştirilen onbeşi programı düzenledi. Belediye ekipleri iftarın ardından mahalle mahalle dolaşarak şehrin dört bir yanında çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin de çocukların heyecanına ortak olduğu etkinlikte çocuklar hem onbeşi ikramlarını topladı, hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar. 

Bayburt merkezde bulunan 14 mahallede gerçekleşen etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Hükmü Pekmezci, “Bugün çocuklarımızla birlikte asırlardan beri devam eden onbeşi geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Çocuklarımız mutlu bizler de mutluyuz. Bu geleneği her geçen gün artan bir şevkle devam ettirmek için gayret içindeyiz. Çocuklarımız Ramazan’ın bu güzelliğini komşularıyla, arkadaşlarıyla, dostlarıyla paylaşmak için onbeşi topluyorlar. Bu yıllardan beri bu şekilde devam ediyor. Biz Bayburt Belediyesi olarak bu geleneğin devamı için elimizden geleni yapmayı ve bu mutluluğu çocuklarımızla birlikte yaşamayı arzu ediyoruz. Bugün burada gördüğünüz gibi çocuklarımız onbeşilerini aldılar mutlular. İnşallah nice onbeşileri sağlık içinde birlikte paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Çocukların büyük bir sevinçle onbeşilerini toplayarak evlerine mutlu bir şekilde döndüğü programda Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli de Başkan Pekmezci’ye eşlik etti.

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.