Bayburt-Gümüşhane Tanıtım Günleri 1-3 Aralık'ta Yenikapı'da

Türkiye Bayburtlular Federasyonu ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) işbirliği ile Gümüşhane-Bayburt Tanıtım Günleri düzenleniyor.

Bayburt-Gümüşhane Tanıtım Günleri 1-3 Aralık'ta Yenikapı'da

Bayburt Postası - İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenecek olan tanıtım günleri ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka, etkinlik ile ilgili bilgiler paylaştı. 

İşte o açıklama

"01 Aralık Cuma saat 14:00'te açılarak 3 Aralık tarihine kadar devam edecek olan Türkiye Bayburtlular Federasyonu ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) paydaşlığında hazırlanan Gümüşhane-Bayburt Tanıtım Günleri heyecanı içerisindeyiz. Kültür turizmi geçmişe yönelik değerlerimizi korur, onlara değer kazandırır. Geleceğe yönelik kalıcı eserler bırakmak konusunda da çalışmalar yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Gelecek nesillere bugünden bir şeyler aktarılabilmesi için de desteklenen güncel ifadesi ile kültür ekonomisi kapsamında da yerini alacak tanıtım, kaynak aktarımları ve yatırımlara ihtiyaç bulunmaktadır. Gerçek bir kültür ekonomisi oluşturmanın yolu yerel benimsenmenin sağlanmasından ve bunun taşınmasından geçmektedir. Yöresel tanıtım günlerinde yörelerinin değerlerini iyi tanıyan gençlerimize de sahiplenme ve tanıtımın daha etkin olarak sağlanması açısından bu anlamda görevler düşmektedir. Bu tür etkinlikler şehirlerin kültürel ve ekonomik olarak gelişimine katkı sağlamaktadır. Bayburt-Gümüşhane Yöresel Tanıtım Günleri’ne gönül veren, emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve iştirak ederek katkı sağlayacak tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunarım. Bayburt-Gümüşhane Tanıtım Günleri’ni gerçekleştirmedeki asıl amaçlarımızı da kısaca belirtmek gerekirse;

• Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ve tüm Türkiye ile bu etkinlik sayesinde bir araya gelerek kaynaşma ve dayanışma duygularının pekişmesini sağlamak,
• Karadeniz’in güzide şehirleri Bayburt ve Gümüşhane illerimizin ticaret potansiyelini artırmak amacıyla, ilimizdeki küçük ve orta ölçekte işletmelerinin tanıtımına katkı sağlamak.
• Bayburt-Gümüşhane ilimizin organik gıda ve yöresel ürünlerinin tanıtılması.
• Katılan ziyaretçilere ilimizin yöresel mutfaklarından örnekler sunup bölge mutfaklarımızın lezzetlerini ziyaretçilere tanıtmak.
• Geleneksel el sanatları ürünlerinin tanıtımının yapılması. 
• Bayburt ve Gümüşhane’nin yetiştirdiği sanat ve sanatçı topluluklarının kendilerini ve hazırlamış oldukları eserlerini sergilemesine imkân vererek, ziyaretçilerin beğenilerine sunulması

Yöresel kültürümüzden incilerin yer alacağı bu büyük organizasyonumuza tüm hemşehri ve dostlarımızı sizlerin huzurunda buradan davet etmekteyim.

O zaman yeniden gönül birlikteliği için ne diyoruz efendim: Haydi İstanbul Yenikapı da Buluşalım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURTSEVDALISI 5 ay önce

Bayburtayatimyapilsindevlettarafindan yüzdende80ikininbhizmetini istiyoruz