Gelenek 2013'te de bozulmadı, işte Bayburt’un nüfusu!

Türkiye’de her 100 kişiden 18’inin ikamet ettiği İstanbul, 14 milyon 160 bin 467 kişiyle en çok nüfusa sahip olan il olurken, Bayburt ise şüphesiz en az nüfusa sahip il oldu.

Gelenek 2013'te de bozulmadı, işte Bayburt’un nüfusu!
Bayburt Postası - Bayburt’un nüfusu erimeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2013 Nüfus Sayımı Sonuçları'nı açıkladı.

Türkiye’de her 100 kişiden 18’inin ikamet ettiği İstanbul, 14 milyon 160 bin 467 kişiyle en çok nüfusa sahip olan il olurken, Bayburt ise şüphesiz en az nüfusa sahip il oldu. 2013 yılı sonu itibariyle nüfusu bir önceki yıla göre en çok eriyen iller sıralamasında 12'inci sırada yer alan Bayburt’un nüfusu, 75 bin 797'den, 75 bin 620’ye düştü. 2012’de nüfusu azalan 14 ilden biri olan Bayburt, 2013 verilerine göre ise nüfusu azalan 18 ilden biri olarak göze çarptı.

Göç geleneği bozulmadı!

TÜİK’e göre 76 milyon 667 bin 864 kişiye ulaşan Türkiye'nin nüfusu 2013 yılında 1 milyon 40 bin 480 kişi daha artış gösterirken, Türkiye'nin en az nüfusuna sahip ili Bayburt’un nüfusunda ise 177 kişi daha eksildi. ADNKS sonuçlarında dikkat çeken ayrıntı 2013’te Bayburt merkezde ikamet eden nüfus bir önceki yıla göre artarken, köylerde ise yine azaldı.

2012’de il ve ilçe merkezlerinde ikamet eden kişi sayısının 40 bin 564 kişiden, 40 bin 836 kişiye yükseldiği Bayburt’un belde ve köylerindeki 35 bin 233 kişilik nüfus ise 34 bin 784’e kadar düştü. TÜİK’in ortaya koyduğu nüfus hareketlerine göre göç, şehir içinde köylerden şehir merkezine, genel nüfusta ise şehir merkezinden il dışına doğru devam ediyor.

Öte yandan yıllık artışta 2012’de Yozgat’la birlikte nüfusu en çok eriyen 2 ilden biri Bayburt, 2013’te de yine nüfusu en çok eriyen 12 ilden biri olurken, Gümüşhane ise nüfusu bir önceki yıla göre en hızlı gösteren il olarak dikkat çekti. Bir önceki yıla göre nüfusu en çok eriyen iller sıralamasında KUDAKA illerinden Erzurum’un 5’inci görüldüğü ADNKS verilerine göre Erzincan’ın nüfusu 2012’de olduğu gibi geçtiğimiz yıl da arttı. Erzincan, aynı zamanda nüfusu artan 63 ilden biri oldu.

TÜİK verilerinde illerin son 2 yıla ait nüfusu ve yıllık artış oranları şöyle:


Anahtar Kelimeler:
TÜİKNüfusGöçADNKS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Yakında nüfus erir ve Vekil sayısıda çeyreğe iner. Bunun sorumlusu kim?

Avatar
Asım KOCA @ALOŞ 10 yıl önce

ALOŞ arkadaşımız demiş ki vekil sayısı çeyreğe iner . Çeyreğe inmez çeyreğe çıkar şuan bir vekil var mı ki Bayburtun.

Avatar
lokman 10 yıl önce

Bayburt'un ileri gelenleri(milletvekilileri, bayburt'lu iş adamları,belediye başkanları,meclis üyeleri) bu durum sizin eseriniz.Tebrik etmekte biz Bayburt halkının görevi,başarılarınızın(!) devamını dileriz.

Avatar
Kalburun Üstü 10 yıl önce

"Kalburun üstü gitmiş, altı kalmıştır" dediklerinde bildiri yayınlayanlardan bu haberi yorumlamalarını ve ayrıca Gümüşhane ile kıyaslamalarını rica ediyoruz.

Avatar
Özlü 10 yıl önce

Desenize Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi.

Avatar
Bülent Kırca Memişoğlu - Ankara 10 yıl önce

Üretim (istihdam) olmayan bir kentte, elbette göç ve işsizlik olacaktır. Dolayısyla nüfüs
azalacaktır. Ne zamanki yurt içi ve yurt dışındaki Bayburtlu iş adamları, Bayburt'ta üre-
tim yani fabrika açarlarsa sorunlar çözülür.

Avatar
Bedri Soylu - İngiltere 10 yıl önce

Bayburt akp yetkilileri, belediye başkanının tren ile ilgili çalışma yapıldımı? g.hane ve
trebolular tren için tren derneği kurdular, bayburt ne yapıyor acaba? sn vekil belki
başarılı olur, esen kalınız.

Avatar
Kadir 10 yıl önce

Mükemmel bir tablo değilmi? Her geçen gün bir önceki günü arar olduk resmen. Bir gün önce gördüğümüz arkadaşımız eşimiz dostumuz ertesi gün göremez olduk neredeyse. Bir düşünün liseden tanıdığınız kaç arkdaşınız var memlekette. ben söyleyeyim şuan 3 tane arkdaşım var. 30 kişiden sadece 3. bunun yüzdelik oranını söylemeye dahi gerek yok. Bu memlekette söz sahibi olduklarını zanneden, belediyesi vekili il meclisindekiler bu eserleri ile ONUR duysunlar. utanamasınlar birde alkış beklesinler. ve hala daha o koltukta PARA aşkına otursunlar. BRAVO beyler. SÜPERSİNİZ...