En çok şikayet İstanbul'dan, en çok 'katlanan' Bayburt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çağrı merkezine gelen şikayetlerin ardından başlatılan denetimlerde işletmelere 14 milyon 748 bin 995 lira ceza kesildi.

En çok şikayet İstanbul'dan, en çok 'katlanan' Bayburt
Bayburt Postası - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çağrı merkezine gelen şikayetlerin ardından başlatılan denetimlerde işletmelere 14 milyon 748 bin 995 lira ceza kesildi.

Bakanlığın çağrı merkezi Alo 181’e gelen şikayetler üzerine 81 ilde başlatılan denetimlerde çevreye zarar verdiği tespit edilen işletmelere tam 14 milyon 748 bin 995 lira ceza kesildiği açıklandı. Açıklamaya göre 2014 yılında, çevreyi rahatsız eden ve kirliliğe sebep olan işletmeleri şikayet etmek üzere Alo 181’i  264 bin 166 kişi aradı. Şikayet konularına yapılan denetimlerde en fazla cezanın İstanbul’da, en az cezanın ise Bayburt’ta kesildiği açıklandı. 

Şikayetlerin en fazla geldiği il İstanbul’u, Kocaeli, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Başkent Ankara , Antalya takip etti. Alo 181’in en az arandığı iller ise sırasıyla Bayburt, Iğdır, Batman, Şırnak, Bingöl, Bartın, Düzce olduğu açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.