Üzengili'de 31 yıl önce yaşanan acı unutulmadı..

Üzengili'de yaşanan çığ felaketi dolayısıyla hayatını kaybeden 59 can anıldı.

Üzengili'de 31 yıl önce yaşanan acı unutulmadı..

Bayburt Postası - 18 Ocak 1993 yılında yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden insanlar, Üzengili Köyü Derneği'nin düzenlediği törenle anıldı.

Üzengili köyünde koyun koyuna yatan 59 canın başında Kuran-ı Kerim okundu dualar edildi. 

Üzengili Köyü Derneği Başkanı Muharrem Aktürk, çığ felaketinin acısını hiçbir zaman unutamayacaklarını ifade ederek, felaketin ardından köyün tüm ailelerinin ölümle yüz yüze geldiğini belirtti. Aktürk, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulunarak, ölenleri rahmetle andığını dile getirdi, anma programına katılanlara teşekkür etti.  

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andıklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından köy konağında ikram yapıldı, Türk Kızılayı Bayburt Şubesi de karavan aracı ile çat ve kek ikramında bulundu. 

Dört dönemdir Üzengili köyünde muhtarlık yapan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde yeniden adaylığını koymayan İhsan Aktürk'e plaket takdim edildi. 

Programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Tülek, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, Bayburt Adalet ve Meslek Yükseokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Albayrak, Bayburt Adalet ve Meslek Yükseokulu Sekreteri Yunus Çil, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, Türk Kızılayı Bayburt Şubesi Başkanı Ensar Yerlikaya, Sultangazi Bayburt Dernek Başkanı Ercan Saymaz, Masata Köyü Dernek Başkanı Mücahit Köse, Üzengili Köyü Dernek Başkanı Muharrem Aktürk, Üzengili Köyü Muhtarı İhsan Aktürk ve davetliler katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.