Şair, Emekli Albay Dursun Yaşa hayatını kaybetti!

Emekli Albay Dursun Yaşa (94) hayatını kaybetti.

Şair, Emekli Albay Dursun Yaşa hayatını kaybetti!

Bayburt Postası - 1930 doğumlu şair, emekli albay Dursun Yaşa, Ankara'da vefat etti.

Bayburt'un Yukarı Kırzı köyünde 1930 yılında dünyaya gelen Yaşa, ilkokulu Bayburt’ta, ortaokulu Konya Askeri Ortaokulunda okudu. Lise öğrenimini Kuleli Askeri Lisesinde tamamladı. 1956 yılında Harp Okulunu bitirip Piyade Subayı olarak orduya katıldı. Harp Okulu öğrencisi iken Harp Okulunun Yüz Onuncu Yıl Marşı’nı yazdı. Bu marş okulun müzik öğretmeni Sedat İçgören tarafından bestelendi.

Uzun yıllar Anıtkabir’deki askeri birliğin komutanlığı yaan Yaşa, şiirlerinde daha çok kahramanlık duygularını işledi.

Dursun Yaşa'nın Kahramanlık Şiirlerinden Bir Demet adlı kitabı 1972 yılında yayımlanmıştı. Yaşa'nın Atatürkçülüğün Esasları adlı bir kitabı daha bulunmaktadır. 

Bayburt eski Belediye Başkanı Kazım Köklü'nün damadı olan ve bir dönem Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı da yapan Yaşa, 08.02.2024 Perşembe günü öğlen namazına müteakip Ankara Bilkent Ahmet Hamdi Akseki Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Anahtar Kelimeler:
Dursun Yaşa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN OYTUN 3 ay önce

IŞIKLARDA UYU MEKANIN CENNET OLSUN GÜZEL İNSAN

Avatar
Hacıbey Uçaroğlu 3 ay önce

Devr-i daim mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Topraklar inciltmesin Değerlerimizi birer birer ebediyete uğurlamanın üzüntüsü içindeyiz ama bizler yaşadıkça onlar herzaman yüreklerimizde değer bulmaya devam ediyor.

Avatar
Şaban Bölükbaşı 3 ay önce

Nur içinde uyu büyük insan. Mekanı cennet olsun inşAllah. Başta ailesi ve bütün sevenlerin başı sağ olsun