Eğitimci Mehmet Yavuz'u kaybettik!

Bayburt eğitim camiasının değerlerinden Mehmet Yavuz (69) hayatını kaybetti.

Eğitimci Mehmet Yavuz'u kaybettik!

Bayburt Postası - Uzun bir zamandır yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden Yavuz, bugün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

1974-78 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nden  mezunu olan Mehmet Yavuz, son olarak Bahir Necati Sorguç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olmuştu. 

Türkçenin hakkını veren şiirler kaleme alan, sözlü kültür geleneğinin taşıdığı ürünlere hakim olan, yetiştiği coğrafyanın kültürel kodlarını çok iyi bilen ve sergileyen Mehmet Yavuz hocanın vefatı sevenlerini derinden üzdü. 

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin kurucusu, yeğeni Kenan Yavuz’a müze kuruluş aşamasında omuz veren ve Bayburt’a böylesine özel mekânın kazandırılmasında pay sahibi olan Mehmet Yavuz 04.01.2023 Perşembe günü (bugün) öğle namazına müteakip Beşpınar’da kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.  

Cenaze namazına Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, kardeşleri Naim ve Nail Yavuz, oğlu Serkan Yavuz, ailesi ve sevenleri katıldı. (Haber güncelleme: 04.01.2024)

Taziye için:
Serkan Yavuz (oğlu) 0506 613 71 64
Naim Yavuz (Kardeşi) 0533 734 66 63
Kenan Yavuz (Yeğeni) 0533 592 03 90
 

Anahtar Kelimeler:
Mehmet Yavuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sebahattin efe 4 ay önce

Kıymetli hocam, ince ruhlu kalender insan, Allah rahmet eylesin sana, senden hiç incinmedik, çocukluğumuzun üç yılı yatilida yanında geçti çok iyi bir insan olduğunu merhamet dolu yüreğini okuldan ayrılıp hayata atılıp ,büyüdüğümüz de anladık , seni seviyoruz hocam dualarımız seninle ,

Avatar
fatih 4 ay önce

Allah mekanını cennet eylesin. Çok naif ve güzel insandı. Yatılı okuduğumuz zamanlarda desteğini hiç esirgemedi. Çok üzüldüm haberi okuyunca . Böyle kıymetli insanlar az bulunuyor.