21 yıl sonra ilk kez anılacak

1993 yılında Bayburt’un Üzengili Köyü’nde yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden 59 kişi için ilk kez anma programı hazırlandı.

21 yıl sonra ilk kez anılacak
Bayburt Postası - 1993 yılında Bayburt’un Üzengili Köyü’nde yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden 59 kişi için ilk kez anma programı hazırlandı. Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti öncülüğünde Bayburt Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğince gerçekleştirilecek program 18 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek.

TRT görüntüleri gün yüzüne çıkacak

MÜSDER Başkanı Adil Kacır, programın içeriğiyle ilgili bilgi verdiği açıklamasında, 1993 yılında Üzengili Köyü’nde yapılan çekimlere TRT arşivinden ulaştıklarını belirterek, programda o güne ait 15 dakikalık bir video görüntüsü yayınlanacağını söyledi.

O günü yaşayan insanlarında yer alacağı program 18 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ABDULLAH 10 yıl önce

teşekkürler, hatırlayanlardan, haber yapanlardan mevla razı olsun...

Avatar
burhan 10 yıl önce

afetzadeleri tekrar ağlatmak doğru değil,ne yapılabilirdi*kuran ve mevlit"programı
yapılırdı,bu afet allahtan gelmiştir.!,(ç.kale ve kop savaşında askerler şehit olmuşlardır)