Acısı dün gibiydi...

Üzengili çığ felaketinde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. 1993 yılında yaşanan olayın TRT arşivlerinden ulaşılan görüntülerine de yer verilen programda duygulu anlar yaşandı...

Acısı dün gibiydi...
Bayburt Postası - Üzengili çığ felaketinde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. 1993 yılında yaşanan olayın TRT arşivlerinden ulaşılan görüntülerine de yer verilen programda duygulu anlar yaşandı. O günü yaşayan insanların yanı sıra, felakette hayatını kaybedenlerin ailelerinin yer aldığı programın onur konuğu Hatice Karaaslan ise çığ altından çıkarıldığı anda söylediklerini göz yaşları içerisinde tekrarladı.

1993 yılında Bayburt’un Üzengili Köyü’nde yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden 59 kişi için 21 yıl sonra ilk kez bir anma programı düzenlendi. Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti öncülüğünde Bayburt Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğince gerçekleştirilen program Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan MÜSDER Başkanı Adil Kacır, dernekle ilgili bilgi verdikten sonra Üzengili çığ felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek bir daha bu tür acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan tarafından ‘Afetlerin Sebebi ve Önlenmesi’ konulu sunum yapılan programda TRT arşivinden ulaşılan 1993 yılındaki güne ait görüntüler yayınlandı. Programda Üzengili köyünden Mahmut Sancar günün önemine dair yazdığı şiirini okudu. 

Onur konuğu Hatice Karaaslan

O günleri bir daha yaşayan insanların gözyaşlarını tutamadığı programa onur konuğu olarak katılan Hatice Karaaslan (78) çığ altından çıktığı zaman söylediklerini gözyaşları içerisinde tekrarladı.

Karaaslan, “Aynı acıları tekrar ediyorum. Konuşacak bir halimde kalmadı. Allah böyle günleri bir daha yaşatmasın. Allah Ümmet-i Muhammed’e hayırlı günler nasip etsin. Allah hepinize sağlık ve afiyet versin. Vatanımıza, milletimize, ordumuza, devlet büyüklerimize Allah sağlık ve hayırlı günler versin” dedi.

Üzengili köyü Dernek Başkanı Abdulmuttalip Sancar ise yaptığı konuşmada, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “18 Ocak 1993 yılında köyümüzde meydana gelen felaketin acılarını hâlâ yüreğimizde hissetmekte olup, felaketin yaşandığı anda tüm devlet erkanının, tüm Bayburt halkının yaralarımız sarmak için birlik içinde olduğunu köy halkı olarak unutmamız mümkün değildir. Köyümüzde yaşanan bu felaket istatistiklere göre ülkemizde yaşanmış 3. büyük felaket olarak kayıtlara geçmiştir” dedi.

Sancar, konuşmasının ardından programda emeği olan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, MÜSDER Başkanı Adil Kacır ve Afet ve Acil İşler Müdürü Adil Arslan’a plaket takdim etti. 

Hazreti Ebubekir Cami İmam Hatibi Ümit Bayram’ın Kuran’ı Kerim okuması ile devam eden anma programı Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy tarafından yapılan dua ile son buldu.

Programa Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan ve MÜSDER  Başkanı Adil Kacır’ın yanı sıra AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve Belediye Başkan adayı Mete Memiş, MHP İl Başkanı Suat Doğan ve Belediye Başkanı İdris Aydın, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci ve Belediye Başkan adayı Fatih Burak, CHP Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca ve Belediye Başkan adayı Hacı Mustafa Akkuş, Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHDİ-ALMANYA 10 yıl önce

bu acıları.!, slayt gösterileri yerine,!,anma günü olarak"mevlidi şerif"okunsa idi(camide),
daha isabetli olurdu.!!,anlam vermek mümkün değil.!,yazık.!!!

Avatar
irfan @MEHDİ-ALMANYA 10 yıl önce

benim kardeşim biz oradahem yad ettik hemde mevlit okutuk siz sanırım izlemediz video yu