Dizide HES'çi, gerçekte karşı!

Yürüyüşe, oynadığı dizide ‘Muhtar Ali’ karakterini canlandıran ve HES firmaları ile işbirliği içerisinde çalışan Cengiz Bozkurt da katıldı.

Dizide HES'çi, gerçekte karşı!
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çekimleri devam eden ‘Sevdaluk’ dizisinde ‘Muhtar Ali’ rolüyle oynayan Cengiz Bozkurt, Artvin’in Arhavi ilçesinde yapılması planlanan bir hidroelektrik santraline (HES) tepki yürüyüşüne katıldı. Dizinin bazı bölümlerinde HES firmaları ile işbirliği içerisinde çalışan bir rolde oynayan Cengiz Bozkurt’un gerçek hayatta HES karşıtı olduğu görüldü. 



Artvin’in Arhavi ilçesinde yapımı planlanan ve Arhavi Belediyesi’nin imar değişikliği ile önünü açtığı hidroelektrik santrali projesini bölge halkı yürüyüşle protesto etti. Kamilet Vadisi’nde yapımı planlanan 14 megavatlik Kavak Hidroelektrik Santral projesini protesto eden Artvin Doğa Koruma Platformu üyesi yaklaşık 300 kişi Arhavi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Katılımcılar, ellerinde taşıdıkları HES karşıtı dövizler eşliğinde ilçe merkezinde yürüdü. Yürüyüşe, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde çekimleri devam eden ‘Sevdaluk’ isimli dizideki bazı oyuncular da katıldı. Dizide ‘Muhtar Ali’ karakterini canlandıran ve yine dizinin bazı bölümlerinde HES firmaları ile işbirliği içerisinde çalışan bir rol oynayan Cengiz Bozkurt da katıldı. Cengiz Bozkurt’un gerçek hayatta HES karşıtı olduğu görüldü. Bozkurt, katılımcılarla birlikte ‘Dereler özgürdür özgür akacak’ şeklinde slogan attı. 



Grup, daha sonra HES yapılması planlanan şantiye alanına giderek yetkililerle görüşmek istedi. Şantiyede kendileriyle görüşebilecek bir yetkilinin çıkmaması üzerine grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.