Bamsı Beyrek Seyir Terası Projesi için imzalar atıldı

Bayburt Belediyesi, Bamsı Beyrek Seyir Terası projesini hayata geçiriyor.

 Bamsı Beyrek Seyir Terası Projesi için imzalar atıldı

Bayburt Postası - Dede Korkut Hikâyelerinde adı geçen kahramanlardan biri olan ve kabri Bayburt’un Erenli Köyünde bulunan Bamsı Beyrek’in adını taşıyan seyir terası projesi Bayburt Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ortaklığı ile hayata geçiyor.

Turizmde Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı kapsamında görüşülen ve Erzurum’da gerçekleşen Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 132. Yönetim Kurulu toplantısında onaylanan proje kapsamında Duduzar dağı eteklerinde 300 metre kare alana sahip bir seyir terası ile 500 metre kare alana sahip bir kır kahvesi inşa edilecek.

Her şeyiyle komplike bir yapıya sahip olacak projede ayrıca doğa sporları parkurları, 7 km uzunluğunda doğa yürüyüşü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parkı da yer alacak.

Pekmezci: "Bayburt için heyecanla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz"

Öte yandan dev proje için Bayburt Belediyesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında düzenlenen törenle imzalar atıldı. İmza törenine Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Oktay Güven ve ilgili personel katıldı.  İmzaların atılmasının ardından Başkan Pekmezci ve Genel Sekreter Güven projenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundular. 

Yaklaşık 3 Milyon TL maliyetli proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “ Bayburt’umuz için yenilikler yapmaya ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu proje KUDAKA tarafından onaylandı. Ve ihalesini gerçekleştirerek yapımına başlamak için sabırsızlanıyoruz. Çok güzel bir proje, yaşlısıyla genciyle toplumumuzun tüm yaş gruplarına hitap ediyor. Hemşehrilerimiz proje tamamlandığında Duduzar dağı eteklerinde seyir terasından Bayburt’un eşiz manzarasını izlerken kır kahvesinde çaylarını yudumlayabilecekler. Ayrıca doğayla iç içe bir parkurda yürüyüş yaparken zepline macera parkında adrenalin dolu anlar yaşayacaklar. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar Bayburt için heyecanla aşkla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayberti 3 yıl önce

Yav bırakın bu sosyetik işleri faprika yapın da ekonomik katkı olsun kim ne edecek terası bira bile satmazsınız keyif etsin bayburtlu anca otlu çay da çay

Avatar
Ali 3 yıl önce

Yine boş işlerle uğraşıyoruz. Ayranımız yok içmeye . ..... bu akılı kim verdi bunlara. Ya senin yürünecek doğru dürüst bir yolun yok çıkmışsın duduzara para akıtıyorsun. Önce doğru düzgün şu kavşakları yolları düzeltin/yapın paranız olursa bu işleri yaparsınız. Bayburt'da kaç tane düzenli, tehlikesiz kavşak,yol ve yaya kaldırımı var Allah için söyleyin. M.Memiş döneminde yapılan yol ve kaldırımlar yerinden oynamaya başlaďı onları yapın. Şingaha çıkan yolu bir elden geçirin. Yeni oluşan yerleşim merkezlerinin yollarını,yaya kaldırımlarını yapın.

Avatar
hasan sayıner 3 yıl önce

susz şelale olmasın eğer işin içinde akp varsa 2.susuz şelale vakası yakındır

Avatar
mahmut 3 yıl önce

Bayburt un her tarafindan gorulen duduzar'i bi agaclandiramadik gitti. Umarim bayburt un siluetini degistirecek olan bu agaclandirma bir an once yapilir.

Avatar
Vatandas 3 yıl önce

Otarafa yapılması planlanan 100 bin konut TOKİ pirojesindede belediyenin üstüne düşen işlerde biraz daha hızlı davranıp biran önce başlanıp yapılırsa eminim geç kalınmış modern bir unuversite şehri olur,basarilar

Avatar
Vatandaş 3 yıl önce

( Çok büyük bir proje memleketin kalkınması için atılan dev bir proje ) lay lay lom işler bırakın bu işleri beyler aklınızı başınıza alın

Avatar
Ozan 3 yıl önce

Sayın Belediye Başkanının seçim vaadi olan Şehit Osman Tepesi altına tunel projesi durumu nedir? Yapacak mı?

Avatar
Reşat kaymak 3 yıl önce

İlimizin ekonomisini canlandıracak projeler desteklenmeli. Tarım hayvancılığa dair entegre tesisleri yapılmalı. Terasmış,parkmış boş ve gereksiz projelere paralar akıtılmamalı. Yazık yazık... Çoruh nehrine de triliyonlarca beton döküldü. Bayburt' a ne gelir getirdi? Bu şehirde Bayburtluları seven biri çıkmaz mı?