Vural: “PKK korunuyor, meşrulaştırılıyor“

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, çözüm süreci sebep gösterilerek terör örgütü PKK’nın korunup kollandığını savundu.

Vural: “PKK korunuyor, meşrulaştırılıyor“
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, çözüm süreci sebep gösterilerek terör örgütü PKK’nın korunup kollandığını savundu. Vural, “Bunlar kabul edilebilir değil. Türkiye’nin önündeki en önemli tehdit, bölücü terör örgütünün Türkiye içerisinde kazandığı güçle uluslararası seviyede muhatap alınma sürecidir” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Vural, eşinin rahatsızlığından dolayı bir süredir bulunamadığı TBMM’de gündeme dair gazetecilerle basın sohbetinde bulundu. Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Vural, yaşanan son olaylar için “AKP Hükümeti’nin iç ve dış politikasını yeniden gözden geçirmesi için bir fırsat olarak değerlendirmelidir. Yaşadıklarımız bir sonuçtur. Sonuçları doğuran sebepler göz ardı edildikçe maalesef Türkiye devleti ve milletiyle sıkıntıları yaşayamaya devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu. Hükümetin yaşananlardan bir ders çıkarması gerektiğini ifade eden Vural, hatalardan dönmek için politikalarını gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi. Türkiye’nin içinde PKK’nın dışarda ise IŞİD terör örgütünün yönlendirdiği bir politik sarmalın içine girildiğini kaydeden Vural, Türkiye’nin süratle bundan sıyrılması gerektiğini vurguladı. Kobani’ye yönelik saldırılar sonrasında çıkan olayların sorumlusu olarak PKK ve HDP’yi gösteren Oktay Vural, oluşturulan kaotik ortamlardan PKK’nın siyasal amaçları doğrultusunda faydalandığını aktardı.

Çıkan olayların terör örgütünün meşrulaştırılması gayesinin olduğunu belirten Oktay Vural, “Şimdi kalkıp, tüm bu süreçlerle ilgili AKP Hükümeti üyelerince ‘vandalizm’ olarak geçiştirilmesi kabul edilebilir değildir. Bir terör örgütünün toplumsal şiddeti devleti ve milleti hedef alarak derinleştirdiğini ortaya koymaktadır. Çözüm süreci adına PKK terör örgütüne tavizler verilerek Türkiye’nin birliği ve huzuru ateşe atılmıştır.” dedi.

Güneydoğu’daki vatandaşların ‘devlet nerede?’ diye sorduklarını belirten Oktay Vural, bölgede devlet otoritesinin kalmadığını savundu. Hükümetin dedikodu ile devlet yönetmeye kalktığını kaydeden Vural, hükümet için “Millete casus, cadı, ajan, provokatör, paralel hikayeleri anlatmaya devam ediyor. Kendilerine gelsinler. Giden canlar bizim canlarımız.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin huzurunun çözüm sürecine teslim edilemeyeceğini belirten Vural, “Siyaset falan önemli değil. Ama kaybettiğimiz huzurumuz, kardeşliğimiz. Ben milletimin içinde huzur arıyorum. Ben milletimin içinde ayrışmanın derinleşmemesini istiyorum. Ben Türkiye’de demokrasinin güçlenmesini istiyorum, silahlı terör örgütünün değil.” şeklinde konuştu.

Bingöl saldırısında da PKK’nın koruma refleksi gösterildiğini kaydeden Oktay Vural, “PKK korunuyor, kollanıyor, meşrulaştırılıyor. Bunlar kabul edilebilir değil. Türkiye’nin önündeki en önemli tehdit, bölücü terör örgütünün Türkiye içerisinde kazandığı güçle uluslararası seviyede muhatap alınma sürecidir. Almanya, PKK terör örgütüne silah vermeyi konuşuyor. Türkiye, maalesef PKK terör örgütünü meşrulaştırma sürecini uluslararası alanda da muhatap alınma sürecine dönüştürmüş bulunuyor bu yanlış politikalardan dolayı.” dedi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.