Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Bayburt programı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaretler yapmak için geldiği Bayburt'ta parti binasında vatandaşlara seslendi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Bayburt programı

Bayburt Postası - Davutoğlu kent merkezi ziyareti öncesi Aydıntepe ilçesi ve Arpalı beldesinde esnaflarla bir araya gelerek, esnafın sorunlarını dinledi. Kent merkezine gelen Davutoğlu parti binası önünde, otobüs üzerinden halkı selamlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, burada yapmış olduğu konuşmada iktidara yolsuzluk konusunda sert eleştirilerde bulundu.   

Eski Başbakan Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler ve parti üyeleriyle birlikte parti binasını ziyaret etti. Parti binasının ardından Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden ve Başkan Murat Okutmuş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Davutoğlu, burada 'Tasarruf Tedbirleri' adı altında yerel basının gelir kaynaklarının azaltıldığını ve bu durumu parti genel merkezlerinin başlıca sorunları içinde değerlendirdiklerini ifade etti. Cemiyet ziyaretinin ardından Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden Davutoğlu, Meclis Başkanı Bünyamin Köklü ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. 

Davutoğlu daha sonra Bayburt merkezde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretinin ardından bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde Sivil Toplum Kuruluşları, farklı partilerin İl Başkanları ve gazetecilerle bir araya gelen Davutoğlu Bayburt’un, gönlünde farklı bir yere sahip olduğunu dile getirerek, "Bayburtlulara her şey yakışır ama korkmak asla yakışmaz, Bayburtlular korkmaz, Anadolu insanı korkmaz, her zaman hakkınızı arayın” dedi.

“Kukla bir Başbakan olmam istendi" 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisinden (AKP) ayrılma sebebinin hiçbir şahısla alakalı olmadığını vurgulayarak, “Ben şeffaflık anayasası çıkarmak istedim, siyasi ahlak anayasası çıkarmak istedim, siyasi ahlak anayasasının meclise gönderdikten bir hafta sonra Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK)  bana karşı imza toplandı. 50 MKYK üyesinden 47 tanesi bana karşı imza yetkilerimi kısıtlayan oy kullandı. Kukla bir Genel Başkan, Kukla bir Başbakan olmam istendi. Yani düşük profilli bir Başbakan olmam istendi ve Siyasi Ahlak Anayasasını geri çekmem istendi. Ayrılmamın esas kritik noktası ise yolsuzluklarla mücadele konusunda benim gösterdiğim açık tavır ve tutum olmuştur. Ayrılma sebebim kesinlikle şahsi bir mesele olmamıştır, herhangi bir kişi olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Neden iki ayrı parti?

AK Parti'den ayrılıp, farklı bir parti kurarak yola devam eden DEVA partisiyle neden yola devam etmediniz sorusuna cevap veren Davutoğlu, "Birlikte olmak için çok çaba sarf ettim. Gereken her şeyi yaptım ama sayın Ali Babacan ve o dönem yanında bulunan arkadaşları ayrı bir şekilde çıkacaklarını ifade ettiler. Bu konuda gereken her fedakarlığı da yaptım, gerekenleri de söyledim. Doğru bir tavır değildi ayrı bir parti olarak çıkmak ama tabii o da onların tercih, bir şey söylememiz doğru değil. Bizim açımızdan ayrı bir parti kurmayı gerektirecek görüş ayrılığı yoktu ama onlar için varsa tabii onların tercih edeceği bir yol bu. Herkesin bir siyasi parti kurma hakkı vardır. Herkesin toplumun önüne çıkma hakkı vardır. Siyasi partilerin sayısının artması da kötü bir şey değildir. Farklı alternatifler her zaman siyasi rekabeti de siyasete de ivme katar. Siyasi rekabeti hızlandırır" diye konuştu.

"'Tasarruf Tedbirleri' yerel basına darbe vurdu!"

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan tasarruf tedbirlerinin en çok yerel basına darbe vurduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bu konu en çok Anadolu'nun vatanlaşmasında büyük hizmetleri olan yerel basını etkiledi. Malum medya, Sabah gazetesi belediyelerden içeriye yüklü yüklü girmeye devam eder. Olan yerel basına olur. Başbakanlık dönemimde ilk kez Başbakanlık heyetine ilk kez ben yerel basını kattım. Yerel basının önemini biliyorum. Bu konunun mücadelecisi olacağım" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 3 yıl önce

AHMET Davutoğlu Türk sistemli Cumhurbaşkanlığı sistemi anayasa görüşmeleri sırasında TBMM de oyu evet ise sonra yani şimdi elim kırılsaydıda vermeseydim hiç demedi. Genel Başkan yardımcısı selçuk özdağ özür diledi ve keşke oy vermeseydim demişti.

Avatar
Cuma 3 yıl önce

Zatı şahaneleri başbakanlığı döneminde akedemisyenlere ve hakim savcılara yüzde elli zam yapmıştı merak ediyorum şimdi yanında kaç kişi var