Ülkü Gökalp Güney, Orhan Ateş’e siyasi tecrübelerinden anlattı, önerilerde bulundu 

Bayburt siyasi tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’le siyasi tecrübelerini paylaştı. 

Ülkü Gökalp Güney, Orhan Ateş’e siyasi tecrübelerinden anlattı, önerilerde bulundu 

Bayburt Postası - Bayburt’un il oluşunda verilen mücadelenin en önemli siyasi ismi olan eski İçişleri Bakanı Prof. Dr. Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı İbrahim Yumak’ın işyerinde 28. Dönem Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’le bir araya geldi. Bayburt’un iki tıp kökenli vekili arasında geçen sohbet siyaset ağırlıklı oldu.

Prof. Dr. Orhan Ateş, Güney’in aktif siyasette olduğu dönemlerde ve her zaman Bayburt halkına hizmet ettiğini belirterek, kendisinin uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonraki süreçte desteğini gördüğünü aktardı. Güney’e kendisi ve memleketi adına teşekkür eden Ateş, Güney’in siyasi hayatının ve hizmet aşkının kendisi için örnek olduğunu belirtti.

Güney ise, herkesin birbiri ile daha yakın ilişkiler içerisinde olduğu Bayburt’ta milletvekili olmanın, bireysel siyaseti mecbur kıldığını ve görev yaptığı süre boyunca buna önemle dikkat ettiğini söyledi. 

"Taban politikası ile sıradanlığın dışına çıkılır"

Bayburt’un il olma sürecinden bahseden Güney, Prof. Dr. Orhan Ateş’in tek milletvekili olması dolayısıyla yükünün daha da ağır olduğunu ifade etti. Kendisine her zaman yardımcı olacağını kaydeden Güney, “Bayburt için atacağın adım ve ileriye yönelik hamle bizi mutlu eder. 12 yıl boyunca üç Başbakana Grup Başkanvekilliği yaptım. Bayburt için yapacağın her işte yanındayım. Genç bir doktordum. 1987 yılında milletvekili oldum. Vatandaştan hiç kopmadım. Benim sana en büyük tavsiyem vatandaşla birebir temas kur. Onların sorunlarını birebir dinle. Taban politikası en doğru olan politikadır. Taban politikası ile sıradanlığın dışına çıkılır. Bayburt’a yapılacak önemli işlerde mutlaka şehre danış. Tek milletvekili olarak senin başarılı olmanı çok istiyorum. Bunun için bize de görev düşerse seve seve yaparım” dedi. 

Prof. Dr. Orhan Ateş de birebir temasın doktorluktan kalma öğreti olduğunu ifade ederek, milletvekili sürecinde de bunu devam ettirmeye çalıştığını kaydetti. 

Haber ve fotoğraflar: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cengiz 7 ay önce

hocam geçen yıl okullarda bedava yemek dağıtılıyordu bütün öğrencilere bu yıl kaldırıldı sadece köyden gelenler yiyecek diye fakat bütün öğretmenler çocukları hepsi okulda yiyorlar madem yemek sadece köyden gelenlere verilecek neden öğretmenler yiyor.hocam bu olaya lüffen en kısa zamanda el atmanızı rica ediyorum..Not bahsettiğim sözü geçen okul .şehit hamit şahin ilk öğretim okulu

Misafir Avatar
zeynep 7 ay önce @cengiz

bütün okullarda aynı zannedersem sadece köyden gelenler yiyecek deniliyor fakat okul personeli yiyebiliyor eğer okuldaki öğretmen yiyebliyorsa öğreciler neden yiyemiyor.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
MEHMET 7 ay önce @cengiz

Cengiz kardeşim ben bizzat şikayetçi oldum fakat değişen bir şey olmadı okul müdürü yine bildiğini okuyor .benim çocuğum yiyemiyor fakat öğretmenler ve birçok kişi yemeğe devam ediyor.şehit hamit şahin illk okulu.

Beğenmedim! (1)
Avatar
zafer 7 ay önce

orhan hocam okullarda ücretsiz yemek dağıtılıyodu bu yıl kaldırıldı sözde sadece köyden gelenler yenilecek dendi fakat bütün öğretmenler okul personeli ve çocuklarıda yemek yemeye devam ediyor bu hak değilmidir. burdan BAYBURT POSTASI aracılığı ile lütfen yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyorum

Misafir Avatar
sancak 7 ay önce @zafer

zafer bey okula gidip mağduriyetimizi belirttik fakat müdür beye sonuç fiyasko valiliğe ve cimere şikayet ettim .bu haksızlık

Beğenmedim! (0)
Avatar
mustafa 7 ay önce

burdan sayın vekilime bayburt valiliğine bayburt postası aracılığı ile bir maruzatım olacaktı şehit hamit şahin ilk öğretim okulunda geçen yıl ikinci dönem bütün çocuklara ücretsiz yemek dağıtılıyordu fakat bu yıl sadece köyden gelenlere verileceği söylendi fakat halen öğretmnlerin yemeğe devam ettiklerini biliyorum bu haksızlığın bir an önce giderilmesini talep ediyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

Misafir Avatar
murat 7 ay önce @mustafa

köyden gelen öğrencilere sayıyla yemek geliyomuş çok güzel eğer sayıyla yemek geliyorsa öğretmenler çocukları ve bi çok personel neden yiyorki . haksa enbüyük hakka siz giroyosunuz yasin müdür.

Beğenmedim! (0)
Avatar
hurşit 7 ay önce

sayın vekilim bayburt il halk kütüphanesi aylardır kapalı ders çalışamıyoruz

Avatar
Hasan Kaya 7 ay önce

Numan Bey bahsettiginiz mal varligi bugun siradan bir memur mudur en basit bi il baskaninin sahip oldugu seyler..Hatta dusununki belediye icerisinde aktif calistigi halde disarda mutahitlik edenler var onlarida anlatin ozaman..gelelim ülkü güneye kendisini cok yakindan tanimam sadece bir kere isimiz dustu hastam kalp krizi gecirdi apar topar erzuruma getirdik hastane girisinde yetkililer dedilerki yogun bakim dolu hastanede bos yer yok burda ameliyat imkansiz ve saat gecenin 2 si sagi solu ariyoruz kimse bise yapamiyor tesaduf bi tanidik dediki ulku hocayi arayin yardmci olur.gece saat 2 de aramaya cekindim sonunda mecbur kaldim aradim ulastim sagolsun ilgilendi hastamin yarim saatte yatisi yapildi.ve sonradan ogrendimki benim gibi binlerce kisilere yardimci olmus.Simdi numan bey elestirdigin kisi docent doktor zaten istese elinde okadar imkan varki o saydiklarinin 10 kati daha fazlasini yapar..Bayburt icin yaptiklarida cabasi..Helali hos olsun ulku hocaya...

Avatar
Numan Erengil 7 ay önce

Bay Bayburt kardeşime teşekkür ederim.

Avatar
Bay Bayburt 7 ay önce

Numan Erengil (BAŞKANIMA) büyüğüme sonuna kadar katılıyorum. Aşırıya kaçmamış, hatta eksik bile bırakmış...
Bay Güney'in 28 Şubat sürecinde Mesut Yılmaz'a yakınlığını ispat için sarf ettiği söylemler en bariz örneğidir.
Ve Orhan Bey bilmelidir ki:Günün birinde Mesut Yılmaz gibi dünyadaki vaden dolacak, ve %90 olumsuz yanlarınla ya'd edileceksin.
Kimi rehber edineceğin onun için önemlidir.

Avatar
Numan Erengil 7 ay önce

Bak Orhan bey bu bay Güney hakkında edindiğim tecrübelerden sonra sana üç özelliğinden bahsedeceğim. Bunları yapabilirsen siyasi ömrün uzar, otelin olur, pompan olur, villada oturma imkânın olur.
1- Gerçek dışı beyanlarla sana faydalı olacak, saf, temiz insanları kandırmayı,
2- Aynı kalitedeki kandıramadığığın insanlar olursa onlara belediye başkanlığı, milletvekiliği sözü vererek veya siyasette herhangi bir makam vadederek şahsi menfaatına hizmet ettirip sonra dönebilmeyi,
3- Genel Başkana, ne pahasına olursa olsun, yaranabilmeyi, iyice öğrenebilirsen, becerip becerememen önemli değil, Bakanlık kapabilir veya en azından 2. adam olabilirsin, bunlarda hep başarılı olmuştur.
Sakın seçmen ne der diye düşünme, bu seçmen ünvan, makam ve mevki sahiplerine karşı eziktir ve balık hafızalıdır unutur geçer, hatta sana, "yahu adam ne büyük politikacı, kandırıp kendine hizmet ettiripte yemediği adam bırakmadı" bile der.
Peki bu kadar beceriden ve bu kadar, ikbal ve mal edindikten sonra ne olacak dersen, terk-î Dünya edersin ve bir "HİÇ" olursun ki, bakarsın elde ettiğin her şey Dünyada kalmış, Esas gümbürtü ondan sonra başlar.