Atilla Çeker; "Bayburt’u su ve toprak reformuyla ayağa kaldıracağız”

MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Atilla Çeker, seçim çalışma bürosunda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayburt’un her yönden güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Atilla Çeker, “çalışma hayatı içerisinde bilgi ve becerilerimi halkımın hizmetine sunmak için aday oldum” dedi. Projelerine değinen Çeker, en önem verdiği projesinin “Her köye Bir Gölet” olduğunu açıkladı. Suyun değerini, tüm Dünya’nın kavradığını ancak ilimiz Bayburt’un bu konuda bazı sıkıntılarının olduğunu söyleyen Çeker, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  

Atilla Çeker;

MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Atilla Çeker

MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Atilla Çeker, seçim çalışma bürosunda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayburt’un her yönden güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan MHP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Atilla Çeker, “çalışma hayatı içerisinde bilgi ve becerilerimi halkımın hizmetine sunmak için aday oldum” dedi. Projelerine değinen Çeker, en önem verdiği projesinin “Her köye Bir Gölet” olduğunu açıkladı. Suyun değerini, tüm Dünya’nın kavradığını ancak ilimiz Bayburt’un bu konuda bazı sıkıntılarının olduğunu söyleyen Çeker, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

“Suyun değerini bilmek zorundayız. Sulamanın da değerini bilmek zorundayız. Babadan kalma sulama yöntemleri ile ürünlerimizden en fazla 1’e 10 almaktayız. Bilinçli bir şekilde sulama yapıldığı zaman Bayburt toprağı 1’e 25 verecektir. Şu anda bilinçsiz gübre tüketimi, bilinçsiz sulama ve kendi haline bırakılan toprak, zamanla ihtiyarlamış ve atılan üre, nitrat gibi gübrelerle toprağın ömrü haylice tüketmiş vaziyettedir. Bütün bu verilerin ışığında, bilgi birikimimi kamu kurum ve kuruluşların desteğini alarak tüm çiftçilerimizle bir proje çerçevesinde paylaşacağım. Projemiz kapsamında, birinci etap olarak Tarım İl Müdürlüğü’nün yardımıyla köylerden toprak numuneleri toplayacağız. Hangi ürün hangi toprakta yetişir? Hangi bölgemiz hangi ürüne uygundur? İlk önce bunları tespit ederek kayıt altına alacağız. Yani atadan, babadan kalma tarım kültürünü değiştireceğiz.

Önem sırasında ikinci önceliğimiz hayvancılık olacaktır. Hayvancılık maalesef, ilimizde dibe vurmuştur. Şu an köylerimizde koyun neredeyse kalmamıştır. Arazilerimizde büyüyen otlar, kaderlerini terk edilmiştir. Ve besicilik artık yapılamamaktadır.

Kooperatifler kurarak süt birlikleri kurmayı teklif ediyoruz. Şu an, süt veren bir hayvandan 5 litre süt alınabiliyor. Yaptığımız tespitler, süt veren hayvanlarımızın içme suyuna olan uzaklıkları nedeniyle, günlük et ve süt kaybına yol açtığı yönündedir. Dışarıdan beslenme alışkanlıkları süt ve et verimini düşürmektedir.

Biz bunların önüne nasıl geçebiliriz? Fizibilite ve etüt raporları elimizde mevcuttur. Bu raporlar doğrultusunda ne yapacağımıza karar vereceğiz. Et hayvancılığı mı, yoksa süt hayvancılığı mı?

Bayburt’ta şu an, kasaplarda maalesef koyun etini bulamamaktayız. Nedenlerini araştırdık. Acaba dedik, insanlarımız mı tembelleşti? Köylere girdiğimizde, köylerimiz çamurdan veya gübre suyundan geçilmiyor. Gübreler gelişigüzel yerlere bırakılmış. Üzerine yağan kar ve yağmurdan eriyen gübre, sokaklarda… Köylerimizi bu nahoş görüntülerden kurtarmalıyız.

Dar bakış açımızı genişletmek zorundayız. Günümüzde herkes biogaz üretirken Bayburt ilinde biogaza yönelik çalışma malesef bulunmamaktadır. Bizler biogaz çalışması üzerinde durmaktayız. Çalıştığım kurumum olan Özel İdare Müdürlüğündeki yetkililer, bununla ilgili proje geliştirdi. Hayvanların dışkısını çürümeye yönelttiğimiz zaman biogazı elde etme imkanımız vardır. Bu proje ile de ilgili geliştirme çalışmaları yapıyoruz.

Seçilecek olan İl Genel Meclis üyelerinin görevi, Bayburt ilinde belediye nasıl ki mahallelerine hizmet götürüyorsa, il genel meclis üyelerinin asıl görevlerinin başında da köyler gelir. Köyde yaşayan insanlarımızı sosyal ve kültürel yönden nasıl yetiştirebiliriz? Onların gelir düzeylerini nasıl düzeltebiliriz? Hangi konularına yardımcı olabiliriz? Köydeki vatandaşın gelir düzeyi yerinde değilse veya yoksa, şehre herhangi bir katma değer sağlayabilir mi? Sağlayamaz. Onun için biz kalkınmayı köylerden başlatma düşüncesindeyiz.

Organize Sanayi Bölgesi kurulalı 8 yıl oldu. Burası elden geçmeli artık. Bu bölgeye yeniden bakmamız gerekmektedir. Fabrika, küçük tesis ve meyvecilikte, üzerinde durduğumuz diğer konulardır.

Atilla Çeker kimdir?

1956 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bayburt’ta tamamladı. 1975-1976 Eğitim Öğretim Yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümüne kayıt yaptırdı.

1977-1978 Öğretim yılında 3. sınıf öğrencisi iken Fransa Strautbourg Bilim ve Teknik Üniversitesi’ne geçiş yaptı. "Dil ve İnşaat" sertifikası alarak yurda döndü. İzmit ilinde faaliyet gösteren Gaye İnşaat’ta bir süre müdür olarak görev yaptı. 1989 Yılında Bayburt’un il olması ile birlikte Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Sulama ve Toprak İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı. 1993 yılından itibaren aynı birimde sulama ve göletlerle ilgili çalışmalar yapan Çeker, 1989- 2008 yılları arasında köylerde yapılan sulama ve gölet proje çalışmalarında görev yaptı.

2004-2007 yılları arasında Bayburt Merkez Kurugüney, Yaylalar, Karlıca ve Pınarcık Göleti inşaatlarında sorumlu teknik eleman olarak görev yaptı. 2008 yılında emekli olan Atilla Çeker, 2006 yılında MHP İl Teşkilatında İl Yönetim Kurulu üyesi ve MHP İl İkinci Başkanı olarak görev yaptı. MHP İl Genel Meclis Üyeliği için aday olan Atilla Çeker evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.