'Varlığından haberdar olanların' uğrak yeri: Sırakayalar Şelaleleri

Bayburt’un doğa harikası köşelerinden biri olan ve turizme kazandırılmayı bekleyen Sırakayalar Şelaleleri, manzarasıyla büyülerken, bakımsızlığıyla da üzüyor.

'Varlığından haberdar olanların' uğrak yeri: Sırakayalar Şelaleleri
Bayburt Postası - Sırakayalar Şelaleri, koruma altına alınmayı ve turizme kazandırılmayı bekliyor. Bayburt’un doğa harikası köşelerinden biri olan Sırakayalar Şelaleleri, manzarasıyla büyülerken, bakımsızlığıyla da üzüyor.

Yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezleri arasında yer alan ve son yıllarda bakanlığa bağlı kalkınma ajanslarının destekleriyle birer birer turizme kazandırılan şelaleler arasında Sırakayalar’ın da yer alması bekleniyor. Daha çok 'varlığından haberdar olan' vatandaşların uğrak yeri bu doğa harikası, tabiatıyla görenleri büyülerken, çevre düzenlemesi ise iç burkuyor. Yaz aylarında yapılan pikniklerle kalabalıklaşan bölge, hem mesire alanı olarak kullanılması açısından yetersiz kalıyor hem de çöp deryasına dönmüş atıl görüntüsüyle çirkin görüntüler sergiliyor. 

Şelalelerin etrafının bakanlık tarafından koruma altına alınmasını isteyen yöre halkı, yabancı turistler açısından cazibe merkezi haline gelebilecek potansiyele sahip bölgenin tam anlamıyla ülke turizmine kazandırılmasını bekliyor.

Sırakayalar Şelaleleri

Bayburt-Erzurum karayolunun 6. kilometresinden ayrılarak 16 kilometre yol aldıktan sonra ulaşılan Sırakayalar Köyü'ndeki şelaleler, hem köyün girişinde hem de içinde olmak üzere iki ayrı yerde bulunuyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz ve her mevsim başka bir güzellik sergileyen büyüleyici bir doğanın içerisinde kalan, yüksek debisiyle gümbür gümbür akan Sırakayalar Şelaleleri'nde suyun oluşturduğu küçük göl serinlemek için kullanılırken, gölün çevresi de özellikle yaz aylarında mesire yeri olarak tercih ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
Sırakayalar Şelalesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Bayburt Postası'nı toplumsal sorumluluk örneği olduğu için kutluyorum.

Avatar
hakan 8 yıl önce

Sıradan bir şelalenin nesini övüyorsunuz ki.Yurdumun heryerinde var bunlardan.Bayburtlular başka yer görmeyince memeleketlerini iyi bir yer sanıyorlar.