Gümüşhaneli dağcılar Bayburt'ta sonbaharın tadını çıkardı

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi 43 sporcu Bayburt’ta sonbahar mevsiminin tüm güzelliklerinin yaşandığı doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gümüşhaneli dağcılar Bayburt'ta sonbaharın tadını çıkardı
Bayburt Postası - Normalde 2 haftada bir düzenlenen doğa yürüyüşleri sonbahar mevsiminde büyüleyici görüntüler oluşturan coğrafyanın tadını çıkarmak için bu mevsime özel her hafta düzenlenmeye başlandı.

GÜDAK Kelkit temsilciliği tarafından organize edilen etkinlik ilçeye sınır köy olan Bayburt’a bağlı Petekli köyünden başladı. Orman içerisinden Yayladere mevkiine, buradan da Yakup Abdal Göletine ulaşan sporcular 12 kilometrelik parkuru 4 saatte tamamladı.


Sonbahar mevsiminin etkisiyle ağaçların binbir renge büründüğü parkurda renk cümbüşü içerisinde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösteren sporcular zaman zaman sis ve yağmur altında yürüyüşe devam etmek zorunda kaldı.

Kelkit Meslek Yüksekokulundan 5 öğrencinin ilk kez katıldığı etkinliğe Gümüşhane Merkez, Torul, Köse, Şiran ve Kelkit ilçelerinden toplam 43 sporcu katıldı.

Etkinlik sorumlularından Temel Kaya, GÜDAK olarak 43 doğaseverle gerçekleştirdikleri yürüyüş sırasında sporcularını bol bol fotoğraf çektiğini, yol boyunca horon oynayan kalabalık grubun doğayla baş başa stresten arınmış olarak evlerine döndüğünü söyledi.

Doğa yürüyüşlerine doktorundan mühendisine, memurundan işçisine, öğretmeninden esnafına kadar çok değişik meslek gruplarından sporcuların katıldığını kaydeden Kaya, bugün düzenledikleri yürüyüşte kendisini en çok sevindiren konulardan birisinin de üniversite eğitimi için Kelkit’e gelen öğrencilerin ilk kez yürüyüşlere katılması olduğunu sözlerine ekleyerek bugünkü yürüyüş için kendilerine rehberlik yapan Turan Arslan'a teşekkür etti.

Haber: gumushane.gen.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yobaz adam 4 yıl önce

Bu dağ mağ tehlikeli işler özendirmemek lazım