Bakan Eroğlu’ndan Çoruh Nehri ve Laleli Barajı açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayburt programında Çoruh Nehri’nde yapılan ıslah çalışması ve yıllar önce 7 köyü sular altında bırakacak şekilde planlanan ve sonrasında revize edilen Laleli Barajı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu’ndan Çoruh Nehri ve Laleli Barajı açıklaması
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayburt programında Çoruh Nehri’nde yapılan ıslah çalışması ve yıllar önce 7 köyü sular altında bırakacak şekilde planlanan ve sonrasında revize edilen Laleli Barajı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çoruh Nehri projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve mükemmel bir şekilde yapıldığını söyleyen Eroğlu, Çoruh üzerinde yapılacak olan taş kaplama köprü için de müteahhite talimat verdiklerini kaydetti. 

Eroğlu, “Biraz önce baktık gerçekten Türkiye’de şehir içerisinde gerdan olacak bir dere ıslahı yapıyoruz. Yani hiçbir yerde böyle bir ıslah yapmadık. İnşallah muhteşem olacak. Müteahhide de şehir içerisindeki bir köprünün hemen yapılması talimatını verdik. Köprü beton değil taş kaplama olacak. Tabanları andezit. Hatta korkulukları ferforje korkuluk yapıyoruz. Yani muhteşem bir şey olacak. Dolayısıyla hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise, Bakan Eroğlu’na yapılan yatırımlardan ötürü teşekkür etti.

2010 yılında gündeme gelen 7 köyü sular altında bırakacak olan Laleli Barajı projesine de değinen Eroğlu, projenin revize edilmiş şekilde hayat bulacağını kaydetti. 

Bölgede bir çok tartışmayı bir arada getiren projenin revize edilmiş halinde köylerin bir kısmının sular altında kalmaktan kurtarıldığını hatırlatan Eroğlu,“Özellikle bugün Laleli Barajı’nın altında kalacak evler vardı. Bu yerleşim yerlerini yeni bir formülle su altında kalmaktan kurtardık. Arazilerin bir kısmı bazı köylerde su altında kalacak. Dolayısıyla muhtarlarımızın da bir sevinci var. Ben hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Eroğlu’na ziyaretinde Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acun, Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Biliş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve diğer ilgiler eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Veysel Eroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇORUH DOSTU 6 yıl önce

BAYBURT BİTİRİLMEYE AND İÇİLMİŞTİR BU MEMLEKETİ KESİNLİKLE BİTİRECEKLER BUNU GERÇEKTEN ANLADIM ÇORUHU KÜÇÜLTMEK KISALTMAK SUYUNU AZALTMAK FAYDA GETİRMEZ GETİRECEĞİNİ DE BEN VATANDAŞ OLARAK İSTEMİYORUM BU ŞEHİRDEN ELİNİZİ ÇEKİN ALIN BELEDİYEYİ DE TEPE TEPE KULLANIN HAYATIMIZA GİRMEYİN ARTIK BAYBURT BİTTİ BAŞARDINIZ SONUNDA ELDE AVUÇTA BİR ÇORUHUMUZ VARDI ONU DA ALDINIZ ISLAH FALAN YOK DİREK TAŞLARLA ÇAKILLARLA YOK EDİLİYOR ÇORUH DENİZ DEĞİL BİR NEHİR SUYU DA ÇOK FAZLA DEĞİL ZATEN ONU DA TAŞ TOPRAK HALİNE GETİRİYORSUNUZ SİZDEN GELECEK İYİLİĞİ DE İSTEMİYORUM ARTIK BEN GERÇEK BAYBURTU İSTİYORUM O SAF DOĞAL TEMİZ ŞEHRİ ARIYORUM DOĞAL OLAN NE VARSA YOK ETTİNİZ ALLAHTAN KORKUN ÇEKİN ELİNİZİ DİYECEKLERİM BUNLAR SİZ BU ŞEHRE KESİNLİKLE İHANET İÇİNDESİNİZ SU KAYNAKLARI TAŞ TOPRAK YAPILAMAZ BU EN BAŞTA DOĞAYA İHANETTİR BAYBURTTA DOĞRU DÜRÜST SU KAYNAĞI BİLE YOK OLANI DA MAHVEDİYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN SİZİ CENABI RABBÜL ALEMİNE HAVALE EDİYORUM

Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Sayın Bakanım Çoruh ıslah edilmiyor Çoruh katlediliyor. Sizi aldatıyorlar.

Avatar
ÖZLEM 6 yıl önce

ALLAH RIZASI İÇİN ÇORUHU ÖZGÜR BIRAKIN

Avatar
Vatandaş 6 yıl önce

Şafak Çoruh u o hala getiren bakan ve yukardaki ler bunu bildiğin halde neden kivirtmali laflar yazıyorsun.

Avatar
Ozan 6 yıl önce

Şehir için nehir ıslahlarında Gümüşhane içi maalesef berbat. Nehir sanki içine hapsedilmiş. Eğer Çoruh da böyle yapılacak sa hiç yapılmamalı. Ayrıca Genç osman mahallesi göl yapılmalı.

Avatar
gurbetçi 6 yıl önce

SAYIN BAKANIM HAZIR GELMİŞKEN ŞU BAYBURT YÖNETİMİNİ ELE ALSANIZ MALUM BELEDİYE ÇOK İYİ YÖNETİLMİYOR KAYYUM OLARAK SİZ ATANSANIZ KEŞKE

Avatar
a.fatih 6 yıl önce

çoruh nehri kenarlarında,konsullu binalar vardır,bunlara belediyenin vermiş olduğu ruhsatlar iptal edilmelidir,zira deniz ve nehir kenarları"sit alanı"arz ederiz.saygı ile
sn bakanımız ve yetkililer.tşkler.

Avatar
Zübeyir 6 yıl önce

Gayet güzel olacağa benziyor proje şahsen ben yeni şeylerin olmasından ve yatirimlardan memnunum. Bu belediyeye kalsaydik halimiz duman olurdu. Şu belediyeye de düzgün bi başkan atanda daha iyi olacak. Özellikle ormanlık alanlar ve fiber altyapı gibi şehrin standartlarını yükseltmek lazım.