Süper Ay Bayburt’ta böyle görüntülendi

Dünya'ya en yakın konuma gelen Ay seyrine doyulmaz bir manzara oluştururken, Türkiye genelinin aksine Bayburt’ta kısa süreli de olsa net olarak izlenebildi...

Süper Ay Bayburt’ta böyle görüntülendi
Bayburt Postası - Dünya'ya en yakın konuma gelen Ay seyrine doyulmaz bir manzara oluştururken, Türkiye genelinin aksine Bayburt’ta kısa süreli de olsa net olarak izlenebildi. Zeynel Abidin Öztürk, o anları işte böyle görüntüledi. 



NASA, sadece 2016'nın değil aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olan Ay’ın 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceğini açıkladı. Dolunayın 68 yıl sonra ilk kez daha büyük ve ışıklı görüleceği bildirildi.

Dünya'nın uydusu Ay'ın gezegenimize en yakın konuma geldiği anda meydana gelecek olan Süper Ay heyecanla beklendi. Gökyüzünde sıra dışı bir görüntüye sahne olması beklenirken, uzmanlar aradaki farkı çıplak gözle ayırmanın zor olacağını ifade edildi. 

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öktem, “Ay bizden 356 bin 460 kilometre uzakta olacak. Süper Ay’da yüzde 14’lük bir büyüme ve yüzde 30 parlaklık kuvveti artışı olacak” dedi. 

“Dolunay’ı güneş battığında doğu ufkunda göreceğiz” diyen Prof. Dr. Öktem, “Bu bakımdan Güneş'in batış anını kollamak gerekir. Güneş battıktan sonra Dolunay'ı veya Süper Ay'ı görme imkanımız olacak. En son 1948 yılının Ocak ayında böyle bir olay yaşanmıştır. Bundan sonra 2034’ün yine Kasım ayında olacak ancak sanırım bu kadar yaklaşmayacak. Zaten büyüklüğünü gözle fark etmek pek mümkün olmayacak. Ancak 15 gün önce çekilmiş bir görüntü ile bugün çekilen bir görüntü karşılaştırıldığında aradaki fark ortaya çıkacak. Ama dün Ay'a bakanlar ile bugün bakanlar o ayrımı yapamayacak." diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
AySüper AySupermoonMoon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemcem 7 yıl önce

Güzel de bu fotoğrafın Bayburt'ta çekildiği nereden belli... Nasıl anlayacağız?

Avatar
CİMCİME 7 yıl önce

KALENİN SURUNDAN ÇEKİLMİŞ.