Bayburt için kar uyarısı geldi! Oto lastikçilerde yoğun mesai

Meteoroloji Bayburt'un da aralarında bulunduğu 6 il için kar alarmı verdi. Oto lastikçiler en yoğun günlerini yaşıyor.

Bayburt için kar uyarısı geldi! Oto lastikçilerde yoğun mesai

Bayburt Postası - Kış mevsiminin ağır geçtiği Bayburt'ta, vatandaşlar araçlarının kışlık lastiklerini taktırmaya başladı. 1 Aralık 2021 tarihinde başlayacak olan zorunlu kış lastiği uyarısı öncesi Bayburt'ta oto lastikçilerde yoğun günler yaşanıyor. 

Soğuk havalardan ötürü çalışmakta zorlandığını, hava sıcaklıklarının daha da düşmeden sürücülerin lastiklerini değiştirmesini söyleyen esnaf Celil Memişoğlu, "Vatandaşlar kar yağmasını beklemesinler, kar yağınca çok soğuk oluyor, değişim yaparken çok zorlanıyoruz. Şu an havalar soğudu ama o kadar etkilemiyor. Kar yağınca inanılmaz derecede soğuk oluyor çalışırken ellerimiz üşüyor şimdi havalar biraz daha iyiyken sürücüler lastiklerini değiştirsinler" şeklinde konuştu. 

Lastik değişim fiyatları 80 liradan başlıyor 150 liraya kadar çıkıyor 

Lastik değişim fiyatlarının araç modeline göre değiştiğini belirten Memişoğlu, küçük araçlarda fiyatların 80-100  lira arasında olduğunu, büyük araçlarda ise lastik değişim fiyatının 100-150 lira arasında olduğunu kaydetti. Sürücülerin  kar yağdıktan sonra mağdur olmaması için uyarıda bulunan Memişoğlu, "Şuan yoğun olarak çalışıyoruz ama bir anda kar yağarsa işin rengi değişir. Araçlar yolda kalabilir ya da yoğunluğa göre hemen değişim yapamayız bir kaç gün sürücüler karda kışta bekleyebilir. O yüzden kesinlikle sürücüler kar yağmasını beklemeden, 1 Aralık tarihinden önce lastiklerini değiştirsinler" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

KAR GELMESİ HAYIR'LISI HAYIR'LI BEREKETLER...