"KOSGEB kredisinden, esnafımız yararlanamadı."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayburt İl Başkanı Cemal Konca, yakın zamanda çıkan KOSGEB kredisinden, hiçbir Bayburt esnafının yararlanamadığını söyledi. CHP İl ve İlçe teşkilatı ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İl Başkanı Cemal Konca, ziyaret esnasında açıklamalarda bulunarak iktidara yüklendi. Referandum sonuçlarına da değinen Konca, Bayburt’ta referandumda %85 ‘evet’ oyu çıktığını hatırlatarak, “Bunun karşılığında, insanımızın hali perişan. Büyükşehirlere göç kervanı devam ediyor.” dedi.

Cemal KoncaCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayburt İl Başkanı Cemal Konca, yakın zamanda çıkan KOSGEB kredisinden, hiçbir Bayburt esnafının yararlanamadığını söyledi. CHP İl ve İlçe teşkilatı ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İl Başkanı Cemal Konca, ziyaret esnasında açıklamalarda bulunarak iktidara yüklendi. Referandum sonuçlarına da değinen Konca, Bayburt’ta referandumda %85 ‘evet’ oyu çıktığını hatırlatarak, “Bunun karşılığında, insanımızın hali perişan. Büyükşehirlere göç kervanı devam ediyor.” dedi.

 

 

Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik finansal destek sağlamak amacıyla verilen KOSGEB kredisinden Bayburt esnafının yararlanamadığını dikkat çeken Konca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Ak Partili, Ticaret Odası Başkanı Ak Partili. Ama görüyoruz ki, esnafın durumu perişan. Siftahsız dükkânlar kapatılıyor. KOSGEB diye bir kredi çıkardılar. Bende esnafım ve müracaatımı yaptım. Bayburt’tan bir tane esnaf alamadı. Nerede Bayburt’un sahipleri? Niye Bayburt’un esnafı bu krediden faydalanamadı? Bakınız, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi 50 bin TL’ye kadar esnafa kredi veriyor. Çok üzücü bir olay… Hem ipotek istiyor hem de 2 tane kefil. 50 bin TL için, hem 150 bin liralık evimi ipotek vereceğim, hem de 2 tane kefil bulacağım. Esnafa kolaylık gösterecek yerde tüm zorluklar gösteriliyor. İşin garibi Bayburt’ta kefil olacak şekilde sicili temiz esnafta yok.

“Türkiye’de 9 ilde EMAR yoktu, hepsine de verildi.”

Bayburt Postası’nda okudum, hastaneye EMAR gelmiş ve milletvekilimiz şov yapıyor. Burada teşekkür edilecek bir kişi ya da kurum varsa, o da Sağlık Bakanlığı’dır. Çünkü Türkiye’de 9 ilde EMAR yoktu, hepsine de verildi.

“Kulağımıza çok şeyler geliyor.”

Yolsuzluklar duyuyoruz. İhalesiz iş vermeler. AK Partililere verilen ihaleler. Bir Bayburtlunun eğer siyasi görüşü farklıysa, bunlardan iş alıp yapması mümkün değil. Çok şeyler kulağımıza geliyor. Araştırıyoruz ve peşini bırakmayacağız.

“Bayburt’un Özal’a vefa borcu vardır.”

Az önce çamlık boyunca gezdik. Parkın ismi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı. Bayburt’a hizmet edenlerin isimleri neden koyulmadı da bu isim koyuldu. Bayburt’a emek veren insanımız yok mu? Diğer bir örnek Bayburt’u vilayet yapan kişi merhum Turgut Özal’dır. Bayburt’un Özal’a vefa borcu vardır. Benim işyerimin önü Turgut Özal Bulvarı diye geçiyordu. Geçen posta geldi, adres Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı yazıyor. Turgut Özal ismi silinmiş. Bu ne zihniyettir ve ne yapmaya çalışılıyor.” 

Konca, basınla her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ve bundan sonra da öyle devam edeceğini söylediği konuşmasında, Bayburt’un CHP iktidarında hak ettiği güzel günlere kavuşacağını söyledi.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette, CHP Bayburt İl Başkanı Cemal Konca’ya, CHP Merkez İlçe Başkanı Necip Köklü ve parti yöneticileri eşlik ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.