“Hiç kimse sabrımızı sınamaya kalkışmamalıdır”

MHP Bayburt İl Başkanı Suat Doğan, Ülkücü Cengiz Akyıldız’ın hayatını kaybettiği Esenyurt'taki saldırı ile ilgili bir yazılı açıklama yayınladı.

“Hiç kimse sabrımızı sınamaya kalkışmamalıdır”
Bayburt Postası - MHP Bayburt İl Başkanı Suat Doğan, Ülkücü Cengiz Akyıldız’ın hayatını kaybettiği Esenyurt'taki saldırı ile ilgili bir yazılı açıklama yayınladı. Doğan açıklamasında, “Biz ihtiyaç doğarsa; millet ve memleket uğruna ne can vermekten, ne bedel ödemekten korkmayız, çekinmeyiz, kenara çekilmeyiz. Fakat hiç kimse, hiçbir odak, hiçbir kesim, hiçbir provokatör sabrımızı sınamaya, dayanıklılığımızı test etmeye kalkışmamalıdır” dedi.

Olayda tetik çeken ellerin ve cinayetin arkasındaki güçlerin ne pahasına olursa olsun yakalanmaları ve adalete teslim ettirilmesi gerektiğini belirten Doğan, “Başbakan Erdoğan ve hükümeti Milliyetçi Hareket Partisi’ne namlu çeviren kiralık katillerin peşine düşmeli ve derhal yakalamalıdır. Esenyurt’taki kanlı olay hiçbir şekilde örtülemeyecektir. Hükümetin 'terör bitti, analar ağlamayacak, barış geldi' propagandasını fırsat bilerek dağdan şehirlere inen, caddeleri ve sokakları mesken tutan teröristler toplumsal dokuya ve toplumsal huzura daha fazla zarar vermeden etkisizleştirilmelidir. Devletin tüm güvenlik ve istihbarat birimleri Fetret Devri’nin sisinden çıkarak dikkat ve ilgilerini suçlulara yöneltmelidir. Başbakan Erdoğan’ın teröristlerle müzakeresi militanları cesaretlendirmiş, silaha sarılmaları konusunda yüreklendirmiştir. Hükümet rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtebilmek için emniyete operasyon yaptıkça, deneyimli polisleri görevlerinden uzaklaştırdıkça canilere gün doğmuş, önleri açılmıştır” diye konuştu.

MHP’nin Türkiye’de oynanmak istenen oyunun farkında olduğunu ve terör maşalarının niyetlerini de iyi bildiğini belirten Doğan, şunları söyledi:

“Nitekim Milliyetçi-Ülkücü Hareket sağduyunun çizgisinden ayrılmayacaktır. Şüphesiz ki, Türkiye’nin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan oyunlar, yazılan bayat senaryolar, kurulan tuzaklar elbette tutmayacak, elbette başarılı olamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni meşru zeminlerden uzaklaştırmaya, sonu olmayan mecralara itmeye kimse tevessül etmemeli, bunu aklından dahi geçirmemelidir. Şehitlerini omuzlayarak, gazilerini kucaklayarak, milletine sevdalanarak 45 yılı deviren bu kutlu hareket mücadelesini sokaklarda değil, iktidar yolunda sürdürecektir. Biz ihtiyaç doğarsa; millet ve memleket uğruna ne can vermekten, ne bedel ödemekten korkmayız, çekinmeyiz, kenara çekilmeyiz. Fakat hiç kimse, hiçbir odak, hiçbir kesim, hiçbir provokatör sabrımızı sınamaya, dayanıklılığımızı test etmeye kalkışmamalıdır. Biz ki idam sehpalarını yıkarak, düşmanlıkları yenerek, eziyetleri, mahrumiyetleri, mahkûmiyetleri ülkülerimizin aleviyle yakarak bugünlere geldik. Bulunduğumuz noktadan geriye dönüş yoktur, olmayacaktır.”

Cinayet zanlılarının yakalanması noktasında Başbakan Erdoğan’ın tarihi bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Doğan, açıklamasını şöyle tamamladı :

“Yer altı örgütlerinin, iktidar takviyeli suç ve cinayet çetelerinin önümüze taş koymasına izin vermeyecek, gerekirse her mihnet ve külfeti göğüsleyerek millet davamızı can pahasına savunacağız. Başbakan Erdoğan ve kayırıp kollayıp sokağa bıraktığı terör şebekeleri bu gerçekleri bir an olsun unutmamalıdır.Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamdaki her adım ve niyeti çok yakından takip edecektir. Şu da çok iyi bilisin ki, dava arkadaşlarımızın mübarek kanları asla yerde kalmayacaktır. Cinayet faillerinin, yardım ve yataklık yapanlarının cezalandırılması kesinlikle tavsamayacak ve savsaklanamayacaktır. Başbakan Erdoğan bu konuda tarihi bir sorumluluğun tarafıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz dava arkadaşım “Yusufiyeli Cengiz” abimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırıdan yaralı kurtulan değerli dava arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Merhum şehidimizin en başta ailesi olmak üzere, hepimizin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

BBP:  “Saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz”


Büyük Birlik Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkanı Sinan Gül ise yayınladığı başsağlığı mesajında, “Ülküdaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Başta ailesine, Milliyetçi Hareket Partisi camiasına, bütün ülküdaşlarıma başsağlığı diliyorum. Bu yapılan haince saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Anahtar Kelimeler:
MHPSuat DoğanSinan Gül
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.