Hangi adaya, ne kadar “bağış“ yapıldı?

Yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylara yapılan bağış miktarları netleşiyor.

Hangi adaya, ne kadar “bağış“ yapıldı?
Bayburt Postası - Yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylara yapılan bağış miktarları netleşiyor.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yaklaşık 8,7 milyon TL bağış yapılırken, diğer cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ise 55 milyon 260 bin 778 TL bağış yapıldı.

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerde adaylar kampanyalarını yapılan bağış ile yürütüyor.

Kampanyanın başladığı günden itibaren adayların hesaplarına yatırılan miktarlar da netleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na yapılan bağış miktarı da danışmanları tarafından açıklandı. Kampanyanını başladığı günden itibaren İhsanoğlu'na yapılan bağışların, 8 Ağustos 2014 itibarıyla yaklaşık 8,7 milyon TL'yi bulduğu belirtildi.

Öte yandan diğer cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ise 1 milyon 350 bin 796 kişinin bağış yaptığı belirtildi. 8 Ağustos 2014 tarihi itibari ile Erdoğan'a yapılan bağışlarda toplanan paranın 55 milyon 260 bin 778 TL olduğu açıklandı.

Bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a yapılan bağışlar ile ilgili ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.