GENAR, AK Parti’yi uçurdu

Bayburt Belediyesi tarafından yaptırılan anket sonuçları Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından açıklandı. ‘Bayburt Vatandaş Memnuniyeti Araştırması’ ve ‘Bayburt Aday Tercihi Araştırması’ adlı iki ayrı çalışmanın yapıldığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı...

GENAR, AK Parti’yi uçurdu

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından yaptırılan anket sonuçları Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından açıklandı. ‘Bayburt Vatandaş Memnuniyeti Araştırması’ ve ‘Bayburt Aday Tercihi Araştırması’ adlı iki ayrı çalışmanın yapıldığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Ülke genelinde yaptığı anket çalışmalarıyla da bilinen GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim şirketine yaptırılan anket çalışmasında 700 kişi ile görüşüldüğü açıklandı.

MHP’ye 2 kat fark attı


2014 yılı Mart ayında yapılacak olan seçimler öncesinde Bayburt’ta seçmen tercihini belirlemek amacıyla 2013 yılı Kasım ayı içerisinde yapılan ve yüzde 62.5 oy oranı ile AK Parti, yüzde 31’le MHP, yüzde 3.8’le CHP, yüzde 2.1’le Saadet Partisi, yüzde 0.6 diğer partilerin oy oranı gözüken ankette, patilerin maksimum oy oranları ise AK Parti yüzde 74.1, MHP yüzde 48.1, Saadet Partisi yüzde 15.8, CHP yüzde 10.7 olarak belirlendi.

GENAR tarafından yapılan değerlendirme açıklamasında “Mart 2009’da bugüne partilerin oy dağılımı incelendiğinde, Saadet Partili seçmenin bugün oyunu AK Parti’den yana kullandığı görülmektedir. MHP mevcut bu düzeyde kendini korumuştur ve yaklaşık olarak oylarında 4 puan artış olması gözlenmektedir. 2009 yılında 5.7’lik bir oya sahip olan DP’nin oy potansiyeli ise erimiş durumdadır. Kararsız seçmenin zihninde henüz bir tercih yoktur” denildi.

Saadet Partisi seçmeni şaşırttı

Seçmenin mevcut belediye başkanını kısmen başarılı bulduğu belirtilen açıklamada, Saadet Partili seçmenin tamamı, AK Partili seçmenin yüze 81.6’sı, CHP’li seçmenin yüzde 69.6’sı, MHP’li seçmenin ise yüzde 39.3’ü Hacı Ali Polat’ı başarılı bulduğu belirtildi. Aynı ankette parti tabanlarına 'Hacı Ali Polat'a oy verir misiniz?' sorusuna verilen cevaplarda ise çarpıcı sonuçlar çıktı. Seçmeninin tamamı Hacı Ali Polat'ı başarılı bulan Saadet Partisi'nin bu kez yine yüzde 100'ü 'Hacı Ali Polat'a kesinlikle oy vermem' derken, MHP tabanının yüzde 90.7'si, CHP'li seçmenin yüzde 59.1'i, AK Partili seçmenin ise yüzde 34.3'ü 'Hacı Ali Polat'a kesinlikle oy vermem' dedi.

Belediye Başkanlığı için aday adaylarının beğenilme ve oy verme sorusunun da yer aldığı araştırmada seçmenden Hacı Ali Polat için yüzde 66.6 ile ‘beğeniyorum’ cevabı çıkarken, yüzde 45.1 ise ‘oy verebilirim’ denildi.

Liste başı su hizmetleri

‘Bir belediye başkanının 2 kez üst üste  aday olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusunun sorulduğu ve yüzde 61.4 oranla ‘olumlu’ görüş çıktığı belirtilen sonuçlarda, ‘Hacı Ali Polat döneminde yapılan en önemli hizmet sizce ne olmuştur?” sorusuna ise, yüzde 30.4’le su hizmetleri birinci, yüzde 20.9 ile yol çalışmaları ikinci çıkarken, yüzde 18.5 oranla ise ‘Önemli bir hizmeti olmadı’ cevabı yer aldı.

Vatandaş kısmen memnun

Bayburt Belediyesi hizmetlerinden memnuniyet düzeyi 5 puan üzerinden 2.97 olarak hesaplandığı ve bu sonuçlara göre seçmenin belediye hizmetlerinden kısmen memnun olduğu belirtilen değerlendirmede, Saadet Partisi ve AK Parti seçmeninin yaklaşık yüzde 80’inin hizmetlerden memnun olduğu, bu oranın CHP ve MHP’de ise düşük olduğu kaydedildi.

Anket sonuçlarında bir çarpıcı sonuçta Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı başarılı bulma durumunda çıktı. Başkan Polat’tan kadınların yüzde 73’ü memnunken, erkeklerin ise yüzde 61.4’ü memnun olduğunu bildirdi.

Genel seçimlerde de AK Parti açık ara

Belediye Başkanlığı seçimlerinin yanı sıra muhtemel bir milletvekili seçimlerinin de sorulduğu ankette AK Parti’ye yüzde 63.5, MHP’ye yüzde 28.3, CHP’ye yüzde 3.3, Saadet Partisi’ne yüzde 2.5, diğer partilere ise yüzde 2.4 oy oranı çıktı.

Öte yandan Bayburt Belediyesi tarafından GENAR Şirketine yaptırılan ankette Belediye Başkanlığı seçimleri için 10 aday üzerinden anket düzenlendi. Başkan Polat tarafından basın mensuplarıyla paylaşılan sonuçlarda diğer adayların sadece oranları belirtilirken, isimlerine ise yer verilmedi.

Anahtar Kelimeler:
AK PartiGENARAnket
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.