Trafik Terörüne Yenildi

Eşinin tedavisi için Ankara’ya giden Emekli Albay Mehmet Yeşilbaş’a, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) dolayında caddeden karşıya geçerken kendisine bir bisiklet çarptı, Başından yara alan Yeşilbaş GATA’ya kaldırıldı. Yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Albay Yeşilbaş’ın cenazesi, ikamet ettiği Samsun’a getirilerek düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye katılmak üzere çok sayıda Tonyalı Samsun’a gitti. Albay Yeşilbaş, ilimiz Bayburt’ta da görev yapmıştı.   

Trafik Terörüne Yenildi

Emekli Kıd. Albay Mehmet YeşilbaşEşinin tedavisi için Ankara’ya giden Emekli Albay Mehmet Yeşilbaş’a, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) dolayında caddeden karşıya geçerken kendisine bir bisiklet çarptı, Başından yara alan Yeşilbaş GATA’ya kaldırıldı. Yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Albay Yeşilbaş’ın cenazesi, ikamet ettiği Samsun’a getirilerek düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye katılmak üzere çok sayıda Tonyalı Samsun’a gitti. Albay Yeşilbaş, ilimiz Bayburt’ta da görev yapmıştı.

 

 

P. Kd. Alb. Mehmet Yeşilbaş kimdir?
    
P. Kd. Alb. Mehmet Yeşilbaş, 1938 tarihinde Tonya Ortamahalle de doğdu. İlköğrenimini Tonya Merkez İlkokulu’nda, ortaokulu Vakfıkebir’de, liseyi İstanbul Kuleli Askeri Lisesi’nde, Harp Okulunu Ankara Kara Harp Okulu’nda tamamladı. 1960’ta Teğmen rütbesi ile kara ordusuna katıldı. Ağrı, Trabzon, Ankara, Kıbrıs, Antalya, Bayburt, Kırklareli, Çanakkale, Erzincan ve İstanbul da askeri birliklerde görev yaptı. 1992 yılında P. Kd. Albay rütbesinde iken emekliye ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.