Çoruh'un çöpe değil sevgimize ihtiyacı var... Çoruh geleceğimizdir, geleceğimizi kirletme!

AB tarafından desteklenen ve Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından yürütülen “Bir Nehrin Yüzünü Yıkamak Projesi” kapsamında hazırlanan ve amacı Çoruh Nehrinde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek olan uyarı levhaları Bayburt Belediyesine teslim edildi. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı makamında ziyaret eden BEKDER Başkanı Mete Emir, projenin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yaptığı değerlendirmede; Çoruh Nehrinde yaşanan kirlilikle ilgili yapılacak tüm faaliyetlere katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, şunları söyledi:   

Çoruh'un çöpe değil sevgimize ihtiyacı var... Çoruh geleceğimizdir, geleceğimizi kirletme!

Eşsiz manzaralar sunar havzası boyunca Çoruh...AB tarafından desteklenen ve Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından yürütülen “Bir Nehrin Yüzünü Yıkamak Projesi” kapsamında hazırlanan ve amacı Çoruh Nehrinde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek olan uyarı levhaları Bayburt Belediyesine teslim edildi. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı makamında ziyaret eden BEKDER Başkanı Mete Emir, projenin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yaptığı değerlendirmede; Çoruh Nehrinde yaşanan kirlilikle ilgili yapılacak tüm faaliyetlere katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, şunları söyledi: 

 

İzlemeside mutluluktur, sesini dinlemeside...“Çoruh bizim ortak değerimiz. Bu değeri hak ettiği şekilde değerlendirmek için çalışmalara başladık. Bu manada özellikle sivil toplum örgütlerimizin verecekleri destek ve sağlayacağı katkı çok önemli. Çünkü Çoruh nehrinin korunması hem çevre ve halk sağlığı açısından, hem de ilimizde turizmin ivme kazanması açısından bir gerekliliktir.”
 
H.Ali Polat ve Mete Emir Çoruh konulu plakalarla objektiflere poz verdiBu yılın Haziran ayında Bayburt Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Çoruh Nehri Kirlilik Çalıştayı” ile ilgili ön görüşmelerin de yapıldığı ziyaret sonrasında bir açıklama yapan BEKDER Başkanı Mete Emir, proje kapsamında hazırlanan uyarı levhalarını teslim ettiklerini belirterek, “Belediye başkanımızdan yakın ilgi gördük. Özellikle projeye yaklaşımı ve sivil topluma bakışı bizi fazlasıyla memnun etti. İlimizde kamu sivil toplum arasında sürdürülebilir bir işbirliği alanı oluşturmakla ilgili ümitlerimiz arttı. Bir nehrin yüzünü yıkamak projesi, bu işbirliği anlayışının iyi uygulamalarından biri olacaktır.” Dedi.
 
Her bir vadide ayrı bir coşkusu vardır Çoruh'un...Proje kapsamında Bayburt’un dışında, Artvin, Yusufeli, İspir, Borçka ve Muratlı belediyelerine de gönderilecek olan uyarı levhalarında, “Çoruh’un çöpe değil sevgimize ihtiyacı var.”, “Çoruh yoksa tarım yok, turizm yok, bereket yok” “Çoruh geleceğimizdir. Geleceğimizi kirletme” gibi altı farklı slogan kullanıldı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.