2 bin 200 metreden, Kuşmer’den 'son dakika'

Adı Osman Murutoğlu… Aydıntepe ilçesi sınırlarında bulunan 2200 metre yükseklikteki Kuşmer Yaylasında yaşıyor. “Çekilir dert midir” bilinmez ama yaylada tek başına.

2 bin 200 metreden, Kuşmer’den 'son dakika'

Adı Osman Murutoğlu… Aydıntepe ilçesi sınırlarında bulunan 2200 metre yükseklikteki Kuşmer Yaylasında yaşıyor. “Çekilir dert midir” bilinmez ama yaylada tek başına. Kuşmer yaylası Bayburt sınırında olsa da, Çaykara'nın Şahinkaya köyüne ait… Kendi cep telefonuyla kendini çeken Osman Murutoğlu, fotoğrafı ile birlikte yaylanın son durumu hakkında da bilgi veriyor.

Osman Murutoğlu

Murutoğlu,  Kuşmer Yaylasında kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğunu ve hava sıcaklığının sıfırın altında olduğunu, kar yağışının ise sürdüğünü bildiriyor.

Ne diyelim, Allah yardımcısı olsun! Peki Osman Murutoğlu bu hava şartlarına rağmen yayladan inmeyi düşünüyor mu?

“- Erzak sıkıntım yok. Yaylada yalnızım ama bu sorun değil. Sadece elektrik kesintilerinden muzdaribim. Onun dışında her şey yolunda.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.