TBMM, 90 yasinda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 90. yıl etkinlikleri için hazırlıklarını sürdürüyor. 'Milli Egemenliğe Doğru Adım Adım; 90. Yıl Kutlamaları' adıyla yapılan hazırlıklarla ilgili olarak Başkanı Köksal Toptan başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toptan, TBMM'nin 90. kuruluş yıldönümünde bir önceki yıla göre etkinlikleri artıracaklarını söyledi. TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında yapılan toplantıda, 2010 yılının Meclisin açılışının 90. yılı olduğun belirterek, gençlere; TBMM ve egemenlik kavramını iyice anlatabilmek ve TBMM'nin açılış sürecinde yaşananları öğretmek için yapılacak etkinliklere, bu toplantıyla start verdiklerini kaydetti.

TBMM, 90 yasinda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 90. yıl etkinlikleri için hazırlıklarını sürdürüyor. 'Milli Egemenliğe Doğru Adım Adım; 90. Yıl Kutlamaları' adıyla yapılan hazırlıklarla ilgili olarak Başkanı Köksal Toptan başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toptan, TBMM'nin 90. kuruluş yıldönümünde bir önceki yıla göre etkinlikleri artıracaklarını söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında yapılan toplantıda, 2010 yılının Meclisin açılışının 90. yılı olduğun belirterek, gençlere; TBMM ve egemenlik kavramını iyice anlatabilmek ve TBMM'nin açılış sürecinde yaşananları öğretmek için yapılacak etkinliklere, bu toplantıyla start verdiklerini kaydetti.

TBMM, 90. kuruluş yıldönümü etkinliklerine hazırlanıyor Toptan, Atatürk'ün, 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a gidişiyle başlayan 23 Nisan 1920 kadar olan sürecin önemli olduğuna işaret ederek, söz konusu bu süreçte insanlıkğnı, tarihte bir daha eşine rastlanmamış bir olgu ile karşılaştığını ifade etti. Toptan, Türk milletinin, önce meclisini açtığını, 3 yıl sonra da 29 Ekim 1923'te cumhuriyeti ilan ederek, genç bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduğunu kaydetti. Tarihi belgelere bakıldığında önce devletlerin kurulduğunu daha sonra ise meclis açıldığını kaydeden Toptan, "Ancak bu, Türkiye'de böyle olmamıştır. Önce Atatürk önderliğinde Meclis açılmış, arkasından genç Türk devleti meydana getirilmiştir. Genelde bu söylediklerimiz, çocuklarımıza, gençlerimize kitaplarda öğretilmekte, anlatılmaktadır. Her bir etkinlik, kendi ilinde kutlanmaktadır. Sivas ve Erzurum kongreleri il bazında anlatılmakta ve gençlerimizin, çocuklarımızın bu duyguyu yeniden yaşamasına çalışılmaktadır." diye konuştu.

Toptan, "TBMM olarak, 90. yıl kutlamalarından bir önceki yılda etkinliklerin dozunu artırmak suretiyle, Türkiye'mizin her tarafının, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tarihi daha iyi anlayabilmeleri ve öğrenebilmeleri bakımından etkinlikler düzenleyelim istedik. "diye konuştu.

TBMM'nin açılışının kolay olmadığını ifade eden Toptan, TBMM Başkanı Toptan, Meclis olarak bu konudaki hazırlık çalışmalarına bir süredir devam ettirdiklerini söyledi. Toptan, ''16 Mayıs 2009'dan başlayarak, 23 Nisan 2010 tarihine kadar olan süreçte, çok güzel etkinlikler yapma imkanı bulacağız'' dedi.

Toptan'ın başkanlığındaki toplantıya TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Ankara Valisi Kemal Önal, Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Samsun Valisi H. Basri Güzeloğlu, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Erzurum Valisi Sami Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu üst düzey bürokratlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.