Öymen: “En köklü şehirlerimizden olan Bayburt, ihmal edilmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, il teşkilatları gezisine çıktığı Anadolu’da Erzincan’ın ardından Bayburt’a geldi. Erzincan çıkışında partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partililerce oluşturulan konvoy eşliğinde Bayburt’a girdi. Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit ve partililer ile birlikte CHP Bayburt İl Başkanlığına gelen Öymen, burada İl Başkanı Hasan Türker ile bir süre sohbet etti. Daha sonra CHP İl Başkanlığı Toplantı salonuna geçen Öymen, burada partililere hitaben “Terörle Mücadele, Deniz Feneri Davası ve Sosyal Güvenlik Yasası” hakkında açıklamalarda bulundu.   

Öymen: “En köklü şehirlerimizden olan Bayburt, ihmal edilmiştir”

Öymen: “En köklü şehirlerimizden olan Bayburt, ihmal edilmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, il teşkilatları gezisine çıktığı Anadolu’da Erzincan’ın ardından Bayburt’a geldi. Erzincan çıkışında partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partililerce oluşturulan konvoy eşliğinde Bayburt’a girdi.

Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit ve partililer ile birlikte CHP Bayburt İl Başkanlığına gelen Öymen, burada İl Başkanı Hasan Türker ile bir süre sohbet etti. Daha sonra CHP İl Başkanlığı Toplantı salonuna geçen Öymen, burada partililere hitaben “Terörle Mücadele, Deniz Feneri Davası ve Sosyal Güvenlik Yasası” hakkında açıklamalarda bulundu.   


Öymen, şöyle konuştu:

“Aramızda görev bölümü yaptık. Benim sorumluluk alanıma Bayburt ili düşmüştür. Bayburt gerçekten en tarihi, en eski en köklü şehirlerinden biri olmasına rağmen uzun yıllardan beri geri bıraktırılmış kentimizdir. Bugün Türkiye'nin toplam milli gelirin sadece binde 6’sı Bayburt ilinden çıkmaktadır. Bu gerçekten Türkiye açısından son derece üzüntü verici bir durumdur.    

Bayburt' ta kişi başına düşen Milli Gelir yılda sadece 1.300 Dolardır. Bu Türkiye ortalamasının yaklaşık 5’te 1'dir. Hatta 5'te 1'nin daha da altındadır. Niçin böyledir? Çünkü, Bayburt ihmal edilmiş bir ilimizdir. Buraya devlet gerekli yatırımları yapmamıştır. Tarım ve hayvancılık gerilemiş ve eskisinden de kötü duruma düşürülmüştür. Sanayi yatırımları yapılamamıştır. Bölgenin pek çok imkanları ve kaynakları olmasına rağmen Bayburt daima gözden uzak kalmış ihmal edilmiş bir ilimiz olmuştur. CHP olarak Türkiye’nin kalkınmasına, geri kalmış bölgelerden başlayacağız. Çünkü bizim birinci görevimiz bir taraftan ülkenin kalkınmasını hızlandırırken bir taraftan da insanlarımız ve bölgelerimiz arasındaki gelir dağılımı bozukluğunu düzeltmektir. Türkiye de sadece zengin bölgelere yatırım yaparak ülkemizi dengeli bir şekilde kalkındıramayız. Onun için kalkınma, geri bıraktırılmış bölgelerden başlanacaktır. Bayburt ilinde arkadaşlarımızla tüm bu sorunlarını özelliklerini görüşüp CHP olarak Bayburt için neler yapacağımızı konuşacağız. Fakat aynı zamanda da Bayburt un sorunlarını Meclis’e getireceğiz. Tüm kamuoyuna açıklayacağız. Ve bu insanlarımızın, burada yaşayan insanlarımızın, yalnız olmadıklarını kendilerine kanıtlayacağız.

Yolsuzlukların nelere mal olduğunu görmek isteyenler kalksın, Bayburt iline gelsin. Bayburt gibi geri bıraktırılmış illerimizin sorunları, esas itibariyle ülkemizin kaynaklarının yerinde harcanmamasından ve büyük bir bölümünün yolsuzluklar ve usulsüzlükler yoluyla heba edilmesinden kaynaklanmaktadır. Başka illerde ülkenin yüz milyonlarca dolarını heba edenler, bunun neye mal olduğunu merek ediyorlar ise gelsinler Bayburt’ta geçinen insanların halini görsünler. Bayburt’ta günde 2 dolara 3 dolara geçinen insanlarımız vardır. Bu Türkiye ölçülerine göre de, Dünya ölçülerine göre de açlık sınırının altında bir rakamdır. CHP olarak bu meselelere sahip çıkacağız.

Yolsuzlukların üstüne kararlılıkla gideceğiz. Partimiz, yolsuzluklarla ilgili yoğun bir çalışma yapmaktadır. Devletimizin parasını pulunu heba edenlerle, CHP büyük bir çatışma içindedir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Deniz Feneri davası hakkında ise şunları söyledi:

"Deniz Feneri gibi örgütlerin arkasına saklanarak, vatandaşlarımızın yaptıkları insani katkıları ve yardımları başka amaçlarla ve kendi amaçları için kullananların her zaman peşinde olacağız. Bu konuda yalnız Türkiye’de tespit edilen ve yansıyan durumlar yok. Aynı zamanda Uluslararası Yolsuzluklarla Mücadele Komisyonun raporları da bulunmaktadır. Basınımız, üç günden beri bu raporu yayınlamaktadır. Bunun üzerine çeşitli yayınlar yapılmaktadır. Fakat Hükümetten hiç bir açıklama yoktur. Yani ‘Türkiye ile ilgili olarak yayınlanan birinci rapor doğru değildir’ diye de bir açıklamada yoktur. O raporda yolsuzluk, siyasilere kadar uzanmıştır. İddialara, ‘hayır, böyle değildir’ diye cevap veremiyorlar. Özelleştirmeler, buna benzer devletin yaptığı ihaleler, yolsuzluğa bulaşmıştır diyen raporlara tepki gösterememektedirler. Aynı zamanda Uluslararası Yolsuzluklarla Mücadele Komitesinin Türkiye ile ilgili olarak, daha sonra hazırladıkları raporları niçin yayınlamadıklarını da izah edemiyorlar. İşte CHP bunların hepsinin peşindedir.

Ülkenin en önemli konularından biride Terörle Mücadele sorunudur. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Bayburt ilinde yaşayan vatandaşlarımızın da en öncelikli sorunlarından biri ‘Terörle Mücadele’ sorunudur. Bu konudaki görüşlerimizi mecliste açıkladık. Kısaca özetlemek gerekirse bu terörün kaynağı Kuzey Irak'tadır. Hükümetin şimdiye kadar Kuzey Irak'taki terör örgütünü tamamen bertaraf edecek bir kararlılık içine girmemesi terörü sona erdirilememesinin en önemli sebebidir. Şimdi, Mecliste hükümete yeniden bir yetki verdik. Bu yetkinin sınırı yoktur. Hiç bir zaman hükümete şu koşullar içinde Kuzey Irak'a operasyon yapabilirsiniz demiyoruz! Tüm Kuzey Irak'ta, PKK’yı tamamen tasfiye etme görevi verdik. Şimdiye kadar Hükümet bu görevinde başarılı olamadı. Ama bundan sonra, bu görevi başarıyla yerine getiremezse, bundan milletçe hesap soracağız. Çünkü verdiğimiz yetki, aynı zamanda görevdir. Bir sorumluluktur. Bunun siyasi sorumluluğu hükümete aittir. Ve biz bu hükümetten bu görevi yerine getirmesini istiyoruz.

CHP olarak terörün bilhassa dış boyutunu ön plana çıkarmaktayız. Terörün desteklendiğini, himaye edildiğini veya teröre hoşgörü gösterildiği hakkında tespitler yapıyoruz. Bunu somut delil ve örnekleriyle Meclis kürsüsünden de açıkladık. Çok ciddi sorunlar var. Hakkari’de var, Bitlis’te var, Şırnak’ta var. Kısaca her tarafta sosyal ve ekonomik sorunlar var. İşsizlik var. Fakat bu sorunlardan hiç biri terörü haklı çıkaramaz."

CHP Genel Başkanı Onur Öymen, parti teşkilatından ayrıldıktan sonra Bayburt’u gezdi. Özellikle Cumhuriyet caddesinde vatandaşlarla uzun sohbetler yapan Öymen, daha sonra Şehit Nusret Park’ı önüne gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Öymen, daha sonra Bayburt’lulara veda ederek Gümüşhane’ye hareket etti.

NOT: Bayburt’un eski kaymakamlarından olan Şehit Nusret’in ismi, hatırasının yaşatılması amacıyla Cumhuriyet caddesinde bulunan parka verilmiştir. Kaymakam Şehit Nusret, aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in dayısıdır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.